x

"Folk kommer lacka som fan på oss"

"Folk kommer lacka som fan på oss"

Det handlar inte längre om att supa och se coola ut, utan det handlar om att skapa musik som återspeglar det de tror på idag.

Med Pompei Nights kommande skiva som förväntas vara ute i början på nästa år är stilen på musiken totalt förändrad jämfört med deras sleazestil på debutalbumet Rather Die Than Livin' In Boundaries. Pompei Nights ena gitarrist, Mathias Pettersson, förklarar varför de valt att lämna sleazen bakom sig.

− Det var ganska hett i Sverige då, hela den där scenen var fortfarande ganska fet. Vi körde på det och sen märkte man att den är så smal genre. Det går inte att repetera sig själv tillräckligt många gånger för att det ska vara intressant, det finns en gräns för vad man kan göra. Så det vi har gjort på senaste tiden är att blivit mycket mer modernt, mer metal och nyskapande. Vi vill bli lite mer egna, hitta vårt egna sound och det tar ett tag att hitta.

"Vi tyckte det lät ascoolt"

Men det är inte bara ett kommande skivsläpp som är aktuellt för Pompei Nights, de har även en tv-serie, Rockstjärnor − Berättelsen Om Pompei Nights.

Hur kom idén till TV-serien till?

− Det var en grupp studenter som pluggade filmproduktion som hade hört talas om oss. Vi hade gjort någon jättedålig spelning i Sollentuna, vi kunde knappt lira för vi var så packade, det var mer en leksaksspelning. Men det var jävligt bra att vi var där för det var några som tyckte vi verkade intressanta så hörde de av sig till oss och sa att de var intresserade av att filma en pilot med oss till en reality-serie och vi tyckte det lät ascoolt, säger Mathias medan resten av bandet håller med.

Men det hela var ingen dans på rosor enligt bandet, efter två år och flera månader av filmning är nu äntligen tiden för premiären kommen. I tv-serien kommer man att få se allt möjligt som händer i det privata livet och gruppens musiksatsningar. Alltifrån spelningar och replokalen till en måndagskväll fylld av baksmälla.

Vad hoppas ni att serien kommer bidra med?

− Det är en jävligt bra exponering, det har inte gjorts förut på det här sättet. Att folk märker oss och vet vilka vi är och förhoppningsvis börjar gilla vår musik och inte bara tycker att vi är roliga att kolla på, säger Mathias.

Samtidigt så har bandet förberett sig mentalt på eventuella negativa konsekvenser.

− Vi har förberett oss på det ganska bra, vi fattar att folk kommer ju förmodligen lacka som fan på oss, säger sångaren Johan Edlund.

Rockstjärnor − Berättelsen Om Pompei Nights har premiär 13 oktober på TV4-play.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA