x

Puma Swede: "Jag älskar att sjunga!"

Puma Swede: "Jag älskar att sjunga!"

Vilken musik växte du upp med?
– När jag var riktigt liten hörde jag mycket på finsk dansbandsmusik. Sen kom Carola. Min kompis pappa jobbade på ett tryckeri, och han fixade fina planscher till oss. De finska låtarna hänger fortfarande med. Jag brukar sjunga dem när jag är hemma hos Vinnie Jones här i L.A. Han kör sina barvisor först och sen börjar de tjata på mig att jag ska sjunga. Och så gör jag det med en liten dans till och alla skrattar. Idag tror jag inte ens de finska ungdomarna känner till den här musiken. Det är bara jag! En av mina favoriter är Kake Singers.

Har du ett stort musikintresse?
– Nej. Jag gillar musik, det står alltid på. Men jag är alltid sist med att upptäcka något nytt. Min vän Nikki brukar bränna skivor till mig med den senaste hiphopen, för att jag ska hänga med, men jag vet inte om det är Kanye West eller någon annan på skivan. Sen sjunger jag alltid fel också. Jag trodde det var "Everybody was gone for fighting" och inte Kung Fu Fighting. Jag har alltid fått mycket tips av folk runt omkring. Min första kille i Sverige var synthare, då blev det mycket Depeche Mode, Kraftwerk, Duran Duran till exempel. Men annars hängde jag mest i stallet under tonåren.

Går du på mycket konserter?
– Nej, jag önskar jag såg mer. Jag har sett Lady Gaga och Chris Brown på sistone men missade Madonna eftersom jag var så jetlaggad.

Jag såg på din blogg att du varit på en konsert med The XX.
– Ja, jag fick ett tips av en killkompis. Det var helt fantastiskt! Sen har jag lyssnat mycket på Miike Snow nu, alla här borta pratar om att vi har så bra musik i Sverige. Jag
kanske skulle bränna en cd med svensk musik till Nikki?

Har du någon favoritartist?
– ABBA kan jag alltid lyssna på. När jag var på en inspelning en gång så skulle en kille flytta min bil, och så hörde han att jag hade ABBA i bilen. Kan man bli mer
svensk liksom. Det hjälpte inte att jag hade en IKEAkasse med skor i bakluckan heller. Förutom ABBA så gillar jag Jean-Michel Jarre också. Såg honom i Globen med min första kille. Wow, det var så brallorna åkte ner. Jag älskar att köra bil sent på kvällen och lyssna på musik. Som John Travolta gör i Pulp Fiction. Fast jag skjuter inte upp heroin som han, haha!

Du har ett ganska speciellt yrke. Har du någon särskild musik du använder inför en inspelning?
– Det handlar mest om humör. Jag har ingen särskild peppmusik. Det är inte så att jag laddar med heavy metal och bara skriker "nu kör vi!".

Vilken musiker, död eller levande, skulle du vilja träffa?
– Det vore coolt att träffa Madonna. Hon har hållit igång länge. Jag kunde fråga om hon känner till mina verk. Eller om hon vill göra ett soundtrack kanske?

Porrfilmsmusik, ja. Finns det bra porrfilmsmusik?
– Jag brukar bara skratta när jag hör den där typiska 70-tals-musiken. Vi lägger nog inte riktigt så stor vikt vid soundtracken som de gör i Hollywood. Jag har nog aldrig sett ett utgivet soundtrack från en porrfilm.

Vilken musik ska spelas på din begravning?
– ABBA The Winner Takes It All. Det ska vara något positivt.

Gillar du att sjunga?
– Jag älskar att sjunga! Jag har jättegott självförtroende men helt värdelös sångröst. Det är det flera som har påpekat. Vi körde Sex On Fire med Kings Of Leon på karaoke tio gånger i rad här en gång. Grannen kom över och sa att han "sket i musiken, men det är nån jävel som skrålar så illa." Och det var såklart jag. Jag har en ganska hög röst som överröstar det mesta.

Det verkar som porrstjärnor och rockstjärnor trivs ihop och dras till varandra. Vad beror det på?
– Stjärnor gillar stjärnor kanske … inget av yrkena är väl 9-5-jobb och bägge parter sägs ju gilla sex så det är väl en utmärkt kombo.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA