x

Stor för arvet vidare

Stor för arvet vidare

– Det blir tre generationers chilenare som rappar den textraden på svenska, säger Stor. När jag växte upp kändes det viktigt att man hade andra att se upp till. Man vill känna samhörighet. Därför var Latin Kings fruktansvärt viktiga. De var som ett intyg på att man visst kunde lyckas som chilenare och att ingen kunde ifrågasätta det man höll på med. Latin Kings betyder extremt mycket för alla som rappar på svenska, de la grunden till hela grejen. Infinite Mass, Advance Patrol, alla de chilenarna gjorde att det kändes helt naturligt att hålla på med hiphop. Det kändes aldrig som om man skojade.

Stor, eller Ulises Infante Azocar som han egentligen heter, släpper nytt. Men för honom är detta den första riktiga skivan. För tre år sedan, på P3 Guld, vann Stor priset för bästa hiphop/soul. Sedan dess har han spelat mycket och levt ett liv som han inte levde innan.

– Den här tiden sen jag släppte mixtapet har varit riktigt kul. Jag har haft god tid på mig att göra den här plattan och det känns skönt att ha gjort något som jag själv är väldigt stolt över. Jag har festat mycket, när man håller på med musik så finns det alltid något roligt att göra. Men jag har också lärt mig behärska det, nu är min tonårstid i musiken förbi.

Albumet Shere Khan släpps i februari eller mars 2013 och är uppföljaren till Nya Skolans Ledare.

– Jag har alltid vetat att jag haft mer att ge. Det som har räddat mig har varit att tänka att förra albumet var ett mixtape och att det här är den första riktiga skivan, för att sänka förväntningarna på mig själv. Med den här skivan vill jag visa att jag behärskar många olika stilar. Nu har jag blivit kär i hiphop igen och kan tänka mig att göra en ny skiva direkt.

Sedan Nya Skolans Ledare kom ut har Redline Recordings inlett ett samarbete med Universal Music. Redline grundades 1996 av The Latin Kings och Masse (som är lillebror till bröderna Salla och Chepe i Latin Kings) och är döpt efter Stockholms röda tunnelbanelinje.

– Jag har alltid tillhört Redline och hiphop har växt ganska mycket sen jag släppte den första skivan. Nu finns det ju många fler som rappar på svenska. För mig är Shere Khan precis så jag känt mig, som en ensam tiger i djungeln.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA