x

"Det finns fantastiska remixer och parodier"

"Det finns fantastiska remixer och parodier"

Grattis till GAFFA-Priset, som är läsarnas pris. Vad vill du säga till dem som röstat på dig?
– Tack. Tack för att ni lyssnar, tack för att ni röstat och tack för er tid.

Vad har varit mest betydelsefullt för dig musikaliskt under 2012?
– Rent musikaliskt måste höjdpunkten vara hela resan vi gjort. Vi har utvecklats till en ny nivå både ljudmässigt och överhuvudtaget hur vi framställer oss. Det känns som om vi har kommit väldigt långt bara de sista sex månaderna. Upplevelsemässigt var det nog att spela för utsålda konserter i New York och LA och när vi spelade på Saturday Night Live och Coachella.

Vad i musikväg kunde du varit utan under 2012?
– Det är ganska speciellt att få uppleva att ett stycke musik tas ur dina händer och andra människors tolkningar av låten nästan spelas mer än originalet. Speciellt när inte alla representerar din musik på ett bra sätt. Det finns en hel del fantastiska remixer och parodier men också några verkligen dåliga och flera av dem har fått stor uppmärksamhet. Det är en av få nackdelar i de annars väldigt positiva och underbara möjligheter som internet erbjuder. Men när en låt blir så exponerad som Somebody That I Used To Know blev, finns det en tendens att den minst smickrande versionen får genomslagskraft.

Du vann förresten över låten Gangnam Style, ger det en speciell tillfredsställelse?
– Nej egentligen inte, jag har inget emot den sången.

Är du rädd för att du kommer att bli ihågkommen som en "one-hit-wonder"?
– När folk tar upp det tänker jag på en rolig australiensk låt som heter The Theme From Mash Guy som är gjord av en kille som kallar sig för Tripod. Den handlar om personen som skrev ledmotivet till Mash och att han spenderar sina dagar med att lyssna på folks olika versioner av låten och väggar i hans hus är tapetserade med urklipp och andra saker om låten. Det får mig alltid att skratta. Om jag inte får en stor internationell hit igen så är det helt ok
med mig. För de som inte vill göra något djupdyk i min musik kan jag vara killen som skrev den låten, det är helt okej.

Hur ser 2013 ut för dig?
– Ska försöka göra något, haha! Utforska saker, det tycker jag är intressant.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA