x

9 frågor till Say Lou Lou

9 frågor till Say Lou Lou

Say Lou Lou (Elektra och Miranda Kilbey), tidigare kända som Saint Lou Lou, spelar på den stora musikbranschfestivalen by:Larm i Oslo denna veckan. Vi passade på att ställa nio frågor till dem.

Vad hoppas och satsar ni på att få ut av by:Larm 2013?
– Festivaler som by:Larm är ett sätt för oss att sprida vår musik och nå ut till människor som kanske inte hade lyssnat på oss annars. Dessutom ska det bli otroligt spännande att besöka Oslo och upptäcka andra nordiska artisters musik.

Var passar ni in i musiklandskapet? Vad är det som gör att ni skiljer er från mängden?
– Åh, den frågan är svår att svara på. Vi försöker att inte jämföra oss med andra samtida artister och då är det kanske inte så lätt att peka ut vad som gör att man skiljer ut sig. Med det sagt är vi väldigt seriösa med vår pop och för oss är det viktigt att innehållet faktiskt betyder något; det verkar inte som att det kryllar av allvarlig på nu för tiden.

Vad är det bästa och det sämsta med att vara musiker i Sverige?
– Det bästa är att det är ett trevligt klimat där alla känner alla, där armbågarna inte är lika vassa och där folk unnar varandra framgång. Svensk musik har ett gott rykte om sig utomlands och det finns många fantastiska producenter och låtskrivare här som gör det lättare att komma upp och fram på den internationella marknaden. Det mest negativa är väl att Sverige är såpass litet som det är och att det finns ett begränsat antal människor man kan nå ut till. Något som gör det svårt för otroligt många begåvade artister att försörja sig uteslutande på musik

Vilka tre andra artister på by:Larm tror ni själva på? Och kan ni förklara varför just dessa tre?
– Noonie Bao, JJ och Lorentz & Sakarias. Alla tre gör sin egen grej och är väldigt unika artister som arbetat kompromisslöst med sin egen vision. Lorentz & Sakarias har producerat och skrivit musik sedan de var elva och bara kört på.

Kan ni nämna ett svenskt band som ni tycker borde spelat på by:Larm, som inte spelar i år?
– Edda Magnason är trevlig!

Vad tror ni att artistnamnet spelar för roll för att artister/band ska nå ut?
– Några gånger säger namnet allt och ibland ingenting om artisten eller bandet som det handlar om. Pratar vi om något fiktivt borde det kanske betyda någonting. Det viktigaste är att det låter bra och ser bra ut, man vill ju att folk ska komma ihåg en.

Hur viktig är musikscenen ni har runt er för musiken ni gör själva?
– Man påverkas otroligt mycket av den musik man tyckte om när man växte upp, och den man älskar nu. Alla de inspirationskällor man omedvetet låtit sig inspireras av kommer ju ofta från andra musiker man har låtit sig inspirerats av – både text- och produktionsmässigt.

Om ni fick en miljon kronor, vad skulle ni ha lagt pengarna på?
– Ingen aning! Vi har alltid drömt om att hyra en studio på Barbados och spela in ett helt album där, hehe. Och självklart vill man ju hjälpa människor i nöd!

Om ni skulle välja en låt av ett annat band/artist som beskriver er bäst – vilken skulle det vara och varför just denna?
– En låt från Jane Birkins album Fictions som heter Home. Den handlar om att känna sig delad i frågan om var man hör hemma. När vi växte upp kände vi oss alltid förvirrade i förhållande till vår egen identitet och var man kände sig som mest hemma. Det finns något i den låten som är så fint och naket, och som slår an en sträng hos människor.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA