x

"Jag befann mig i nåt slags vakuum"

"Jag befann mig i nåt slags vakuum"

Hej Linda. Hur är läget?

– Det är bra. Jag är ute och går och försöker få lite energi. Jag tänkte att om jag går lite så kanske jag kan sova sen.

Har du svårt att sova?

– Jag har jobbat väldigt intensivt med nya skivan och då kan man bli lite knäpp till slut. Sen befann jag mig i nåt slags vakuum i höstas när jag turnerade och Så Mycket Bättre gick på tv samtidigt. Jag kunde inte hantera min känslor riktigt och då sov jag knappt på två månader.

Var det jobbigt att se sig själv i tv?

– Alltså jag har aldrig velat vara Armageddon, jag vill vara en liten indiefilm. Efter programmet var jag tvungen att gå under jorden. Jag blev så blyg att jag nästan inte kunde stå på scen, det som annars är min fristad. Så dåligt mådde jag. Jag vill ju bara göra musik och inte vara kändis. Ibland tror jag att jag är lite borderline, så fort jag känner något så känner jag det väldigt mycket.

Hur tog du dig ur det?

– På nyårsafton bestämde jag mig för att inte gräva ned mig i ångesten, utan göra nåt med den, och de tankarna fick bli det nya albumet. En annan vändpunkt blev när en kompis berättade en historia om två vargar ... haha det här kommer låta så flummigt. Men det handlar i alla fall om att alla har två vargar inom sig som hela tiden kämpar mot varandra, och den som vinner i slutändan är den man matar. Jag tror nya skivan ska heta Wolf, efter den berättelsen. Det är en ganska mycket mörkare skiva.

Det är inte riktigt det man tänker på när man tänker Miss Li.

– Nä, och det finns de som vill hålla mig kvar i den där andra världen, där låtar som Oh Boy och Ba Ba Ba definierar mig. Men jag är trettio nu och vill inte göra det där längre. Jag vill göra det jag själv vill.

Jag tror många förknippar dig med de låtarna, som lite sprallig och tramsig.

– Ja, jag vet att min musik inte är så creddig i alla forum. Mitt musicerande går ut på att vara exotisk, i Sverige är man ganska ball, det ska vara på ett visst sätt. Vissa kritiker verkar förakta mig och jag vet att det finns de som inte tycker jag gjort någonting bra. Som han på GP till exempel.

Hur känns det?

– Jag kan bli jätteledsen av taskiga recensioner och det har hänt att jag gråtit mig själv till sömns, men när man vaknar nästa morgon undrar man vad fan man håller på med. Första känslan är att man blir jättesårad, men sen kommer man fram till att de där personernas åsikter är en fis i rymden. Jag tänker inte förneka att det sårar mig, men i slutändan kommer det inte att spela någon roll.

Vill du vara folkkär?

– Jag kan vara det, bara nummer ett är musiken. Det spelar egentligen ingen roll om det är två eller hundratusen som lyssnar.

På tal om folkkär så är årets Melodifestival precis över. Har du följt det?

– Jag har sett lite, men jag har inte följt det. Jag har jobbat så mycket. Och det är inte det första programmet jag sätter mig och kollar på direkt, men av det lilla jag sett så kan jag säga att det inte riktigt är min musiksmak, haha. 

Du hade inte själv kunnat tänka dig att vara med alltså?

– Nej, jag har blivit ombedd att vara med och skriva låtar, men jag har alltid tackat nej. Jag kan aldrig se mig själv där. När Järvinens låt inte gick vidare så fick vi ju dessutom bevis på att en riktigt bra låt inte kan gå hem hos den publiken.

Har du funderat på att använda ditt riktiga namn som artistnamn?

– Tanken har slagit mig, men Linda Carlsson låter lite för svennebanan. Jag vill inte vara en tjej med gitarr som står och tittar ner i golvet. Hade jag hetat Hyvönen eller Järvinen så kanske, men Miss Li funkar bra tycker jag, det är mer färgstarkt.

Samtalstid: 29:36 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA