x

Borlänge-blod i nytt band

Borlänge-blod i nytt band

Många artister bestämmer sig för att starta upp sidoprojekt för att ge sig själva chansen att få ha lite okomplicerat skoj med kompisarna. Det är skönt att slippa den vardagliga pressen och det kan närmast ses som en semester. Så började det även för Viktor & The Blood.

– Det är exakt som att träffa en ny tjej. Man gör samma saker men det är mycket roligare för att det är nytt.

Viktor Norén, Jonas Karlsson och Samuel Giers sitter och spelar tillsammans i början av 2012. Det är nytt material som Viktor Norén har skrivit i solosyfte och de nya låtarna är hårdare och rakare i sitt tilltal än de han spelat med Sugarplum Fairy. De spelar låtarna ambitionslöst och det är där som bandet planlöst börjar formas.

– Till slut insåg vi att det var för bra för att det bara ska vara på kul, berättar Viktor Norén. Plötsligt befann vi oss bara i ett nytt band, det var en naturlig process. Och det var väldigt roligt, för det är lite så som man startar band när man är tolv år gammal.

De känner varandra sedan uppväxten i Borlänge. Viktor Norén och Jonas Karlsson spelar sedan tidigare med varandra i Sugarplum Fairy och Samuel Giers har tidigare spelat trummor i Mando Diao.

– I våra musikaliska liv har målet alltid varit att ta det så långt som möjligt och den här gången har vi fått bra förutsättningar. Under året kommer det endast att handla om Viktor & The Blood, då är det inte rättvist mot någon att ha flera saker i luften samtidigt. Det var ett sidoprojekt som nu blivit ett huvudprojekt.

Varför valde ni bandnamnet Viktor & The Blood?

– Vi bestämde oss för att vi skulle heta "Viktor & the…", för att det har en bra klang. Även om jag inte hade hetat Viktor tyckte vi att det var ett bra bandnamn, och då blir det ju ändå en bonus att jag faktiskt heter det.

Fortsättningen var däremot inte lika självklar.

– Vi skrev en lista på 200 ord där vi sedan fastnade för "Blood". Det representerar musiken och symboliskt för vilka vi är och att vi har samma rötter då vi kommer från samma stad och har känt varandra väldigt, väldigt länge.

Singeln Kicks Out On A Saturday Night och den självbetitlad EP:n finns nu ute, och precis som på den blir det riffbaserad hård rock, ej att förväxla med hårdrock, när albumet kommer i oktober.

– Det är den här typen av musik som jag är bäst på att skriva, bättre än det som jag tidigare har försökt mig på. Det känns som att det är det här vi ska göra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA