x

Här är världens fulaste band-tischor

Här är världens fulaste band-tischor

Jag har alltid gillat bandtröjor, det har jag. För mig har det varit en grej att efter varje spelning införskaffa en tischa som i framtiden kunde påminna mig om att jag var på just DEN DÄR konserten. För visst är det lite roligt? Men så inser man ju att alla kanske inte riktigt kan det här med att designa kläder. Så jag vill för er presentera de tio fulaste bandtröjorna i världen. Liksom, jag undrar, hur tänkte man? Vad hände? Var på vägen gick det fel?

Animal Collective
Jag får en smula ångest när jag blir påmind om att jag hade exakt den där äckligt gröna färgen på mina väggar när jag var tio bast. Animal Collectives tischa är inte mindre hemsk. Och vad är det där? Jäkligt missformade pepparkaksgubbar? Spöken? VAD vill man ha sagt med det där? Jag förstår inte. Förlåt alltså, men tillåt mig att skratta högt.

En bild

Foo Fighters
Vad var budgeten på den här, egentligen? Typsnittet. Herregud. Jag undrar en sak angående "me and my dad rock to FF". Alltså, skulle det vara coolt att rocka järnet med sin pappa på något sätt? Och loggan som inte bara ser ut att vara copy-pastad från Google, utan som antagligen faktiskt är det. Hjälp.

En bild

Kid Rock
Wow. Just, wow. Tar någon på sig det där frivilligt? Jag blir också lite nyfiken på "modellen" som har på sig tröja. Hur står läget till med hans skäggväxt egentligen? Ska det efterlikna Kid Rocks på något sätt? Better luck next time, känner ju jag. Men nu är det ju tröjan vi ska fokusera på. Fint med den amerikanska flaggan i bakgrunden och för att inte tala om hur mycket bokstäverna riktigt glänser. Han skjuter mig. Hjälp.

 

En bild

Santana
Vad gäller den här så vet jag inte ens var jag ska börja. Färgerna? Mönstren? Typsnittet? Motivet? Det tråkiga är att jag tror att man hade kunnat göra något bra av den här. Kanske i svartvitt med fokus på kvinnans ansikte. Men hepp. Inget med det. Istället väljer man att samla alla farmors gamla tyger och göra något slags lapptäcke av det hela. Det var ju sannerligen tråkigt.

En bild

Linkin Park
Åh, nej. Jag gillade ju Linkin Park en gång i tiden! Rött är ju fint annars. Är det en bula han har på huvudet? Eller är det något man ska sticka en tråd igenom så att man kan hänga upp ansiktet i julgranen? Och hörru, why so serious? Snygg tegelvägg som bakgrund också, eh.

En bild

Morrissey
Hmm. Den här är ju fantastiskt rolig. Ett bra jobb med färgerna ändå, tycker jag. Väldigt matchat och sådär. Men, ja, jag undrar ändå hur man tänkte när den här gick i tryck. Jag är inte imponerad. Inte alls.

En bild

One Direction
Nu vill jag skratta igen. Högt. JÄTTEHÖGT. Jag vågar inte ens föreställa mig blickarna jag skulle få kastade på mig om den här tröjan prydde min kropp. Varför vill man utsätta sig för det? Varför? Kanske kan man få det till en icebreaker om vem som är snyggast, men jag vet ärligt talat inte. Frikyrkligt värre.

En bild

Attila, I Declare War, Emmure
Dessa tre kommenterar jag i ett och samma svep för alla befinner sig i samma kategori. Och de tar nog faktiskt hem priset för världens vidrigaste bandtröjor. Det här är så kvinnoförnedrande att jag blir alldeles ledsen och röd i ansiktet av ilska. På ett sätt vill jag köpa hela bunten och bränna upp dem så att ingen stackars människa behöver se dem. På riktigt alltså, vad fasen är det här? Ska det vara kul på något sätt?

En bild

En bild

En bild

 

Vad tycker ni, ladies and gents and inbetweeners, vilken är värst? Finns det någon ännu fulare? Är det någon som inte ens borde vara med?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA