x

Punk & Love
Debaser Medis
D. 2013.28.06 Kl. 20:00

Birdnest, Tuna och Debaser presenterar Punk & Love

Bakgrund PUNK & LOVE

I oktober 2012 blev Charta 77 bokade till Peace and Love. Redan då började planerna för avslutning av bandets 30 års firande. Ett firande som bl.a. bestått i en turné i Sverige & Norge tillsammans med Engelska Subhumans och släpp av samlingsplattan "Läs mellan raderna 1983-2013".

Firandet skulle ha krönts av spelningen i Borlänge där bandet skulle ställa upp med nästa alla medlemmar som figurerat genom åren, så blev det inte. Det blev istället KK för P&L och bandet stod utan spelning med kostnader för bl.a. flygbiljetter t o r Asien för forna medlemmar.

Men med hjälp av Lars "Tuna" Olofsson, Debaser och ett antal kompisar i andra legendariska punkband blir Peace & Love istället Punk & Love fredagen den 28 juni.

Alla med biljetter till Peace and Love går in gratis innan kl 21.

Charta 77:
Firar 30 år som band med en uppsjö av skivor i ryggen med låtar som "Ensam Kvar", "Lilla Björn & Lilla Tiger", "Världssamvetet" och "Herrarna i sandlådan", ja listan kan göras hur lång som helst. Senaste singeln "Stolt att vara svensk" släpptes under våren och bandet är väldigt spelsugna. Kvällen till ära kommer åtta av tio medlemmar som varit med under åren att stå på scenen.

Köttgrottorna
Bildades 1983 i Stockholmsförorten Järfälla och började karriären med att på skoj, utklädda till flickor, sjunga snuskiga låtar i falsett med stor framgång. Glimten i ögat finns kvar men ibland blir skämten lysande samhällskritiska och då är bandet som bäst. Bandet har turnerat åtskilliga gånger tillsammans med Charta. I våras fyllde bandet trettio år samtidigt som de släppte en ny skiva. Det hela firades inför ett ett i stort sett helt utsålt Debaser Slussen.

Coca Carola
Bildades i Åkersberga 1986 och om titeln "Sveriges hårdast arbetande punkband" skulle ha delats ut på 90-talet så låg Carolorna väldigt nära den. Bandet lade instrumenten på hyllan 2004 och har sen dess har man bara stått på scen ett par gånger, bl.a. på P&L förra året. Under ett antal år var det väldigt många arrangörer som sambokade just Coca Carola och Charta 77, så även om banden aldrig officiellt turnerade tillsammans så kändes det så många gånger.

Johan Johansson
Låtskrivare och trummis i KSMB, låtskrivare och Gitarrist i Strindbergs och på senare år låtskrivare och gitarrist i Johan Johansson. Mannen med Sveriges vassaste penna och varmaste hjärta är ett måste en kväll som denna. Charta 77 ringde upp Johan 1991 vilket resulterade i en två veckors turné och en livslång vänskap.

Mimikry
Sedan debutskivan 2000 har detta dalaband spelat sig till en gigantisk fanskara över hela Sverige och har gång på gång bevisat sin kvalité, nu senast på albumet "Monster" som släpptes 2012. Bandet har för tillfället tagit ett kortare breake men inte allvarligare än att dom ställer upp en kväll som denna.