x

The Mop Tops + Edward
Götahof Fest & Scen
D. 2013.28.06 Kl. 20:00

Klubb Honky Tonk presenterar:
The Mop Tops (release) + Edward
Götahof - Bellmansgatan 9 - Göteborg
Fredag 28 juni 2013 kl 20.00
På scen c:a 21.30
Ålder 18 år

THE MOP TOPS
Herrarna dök upp under en klubbkväll för några år sen och undrade om de fick köra några låtar emellan de andra akterna när de ändå var i stan och hade haft ett annat gig tidigare på kvällen. Självklart sa vi. Efter de ynka minutrar de lirade den kvällen så satte det spår. Helt galet bra och det svänger nått så överjävligt! NO BULLSHITTING!

Falköpingbaserade The Mop Tops bildades nästan för 30 år sen. Närmre bestämt 1985. De spelade då mest covers av The Rolling Stones, The Kinks, Canned Heat, The Small Faces och andra 60-talsband. Men redan från början skrev de eget material. De turnerade runt om i Sverige och fick fans överallt som gillade deras polotröjor, chelsea-boots, vox-förstärkare och gungande pop-beat.

1990 släppte The Mop Tops sin första skiva, EP:n ”Run away” som blev mycket väl mottagen av press och utnämnd till ”veckans skiva” i Aftonbladet. Senare samma år släpptes singeln ”Everybody’s girl.

1995 kom fullängdaren ”Inside”. Skivan fick fantastiska recensioner och gruppen jämfördes med inga mindre än Plimsouls, Tom Petty och The Beatles!!! 
Den franska radiostationen Pop Dreams utnämnde ”Inside” till årets bästa skiva! Skivan räknas fortfarande som en power pop klassiker!

De följande åren var The Mop Tops med på flera olika samlingsskivor från Spanien, U.S.A, Frankrike och Sverige. Flera spelningar gjordes i England och U.S.A. Då bl.a. elva spelningar på legendariska The Cavern Club, Liverpool och på Kenny’s Castaways, New York.
Gruppens andra CD-skiva ”Ground Floor Man” släpptes 2008. 

Och så här ligger det till: sedan starten har bandet spelat låtar av den engelska kultgruppen The Equals, och för en månad sen släppte gruppen sin tredje skiva,”Got To Make Sunday Funky!”, med tio nyinspelade The Equals-låtar i gruppens tolkning. Ashäftigt!

Tomas Nilsson - Sång/Gitarr
Leif Johansson - Gitarr/Sång 
Bengt Nilsson - Trummor/Sång
Jimmy Carlsson - Bas/Sång

EDWARD

Göteborgsbaserade Edwards musikaliska ambition är att finna vägen tillbaka till äkta glädje, både på en musikalisk och mänsklig nivå. Melodierna fastnar i hjärnbalken vare sig man vill eller inte. Edward är tveklöst Göteborgs bäst bevarade pophemlighet.

Poplåtarna framförs med en akustisk touch men balanserar samtidigt mellan fjäderlätt och tungt, svagt och starkt med dynamik som vapen.

Inspirerad av en gnutta engelsk och amerikansk 60' - 70'-tals musik men också av övrig BRA musik. Böcker, film och kärleken har lagt nya spännande dimensioner för utvecklingen.

En EP producerades via Rough Trade Shops (London) egna bolag Forus. Projektet märktes sedan av Polyester. Det tog ändå ett par år för Edward att inse värdet av det material som hade skapats, eller snarare värdet av hur sångerna förverkligats. Som en följd av detta har en EP och en CDsingle släpps av Edwards egna etikett Change The Wind Records.

Johan Lagerström Pollak - Sång/Gitarr
Daniel Jägerholt - Trummor/Sång
Owe Almgren - Bas
Lisen Rylander Löve - Blåsinstrument/Sång.

www.moptops.nu

Edward My Space

Klubb Honky Tonk Facebook

gotahof.se
www.pusterviksbiljetter.com