x

Rundgångs 9-årsfest! - Old + Wiycked + Gr8 Freedom + Toilet + Alice Boman + Monnone Alone + Gary Ols
Debaser Malmö
D. 2013.20.07 Kl. 17:00

Rundgång bjuder än en gång in till sommarens bästa fest! I år är temat nykomlingar, i alla fall när det gäller livebanden. Ingen av dem har gjort fler än 3 spelningar, vad vi vet…

Vi börjar tidigt på kvällen med fyra utomhusspelningar:

OLD bestånde av tre tjejer från den djupaste betongdjungeln på Möllan. Deras mix av R’n’B, Electro och Weirdo-pop kommer att släppas till hösten på Adrian Recordings, detta ser vi mycket framemot!

Toilet är 3/5 av Yast som har dröjt sig kvar i replokalen under våren och höjt volymen några snäpp. Det doftar tidiga The Cure och helt klart Sonic Youth och Dinosaur Jr. Håll ögonen öppna för en 7” vinyl i höst på Rundgång Rekords!

Utomhus spelar även Monnone Alone och Gary Olson.

Lite senare flyttar vi in och njuter av dessa tre akter:

Alice Boman släppte nyss en digital-ep som slagit oss och hela stan med häpnad! Det är el-orgelbaserad singer-songwriting som är precis så underbart som det låter. I juni gjorde hon succé på Psykjuntan i Småland under lördagens frukostspelning. Vi antar att många bakfulla fick medicin för själen den morgonen.

När vi nyligen frågade nästa band WiYcked om de hunnit repa nått inför sitt första gig, svarade de –Nej, men det är lugnt! Förhoppningen är att detta shoegazer/noise/lo-fi-indiebandets första sjua ska vara klar tills den 20nde och det är Rundgång Rekords som släpper det. Deras motto? A Slackers Life!

Det råder förvirring I leden, hur stavas Gr8 Freedom, jo precis så! Under en helg i våras skeppade Malmö Hardcore ner nästan alla Malmös punk och HC-band till Hamburg för en Malmöfestival. Ett band var hemligt och förmodligen det band som stack ut mest med sin 70-tals rock. Om de gjorde succé? Spelade Phil Lynott i Thin Lizzy? Klart de gjorde!

Hela kvällen ramas in av fina Rundgångsvänner bakom skivspelarna, vi garanterar att de spelar den bästa mixen av musik i stan!

Live:
Monnone Alone (The Lucksmiths)
Gary Olson (Ladybug Transistor)
OLD
Toilet
Alice Boman
WiYcked
Gr8 Freedom

Dj’s:
DJ IS OK (High Five, Hidden Hand)
Cosmic Doo Doo (Bergelin, Rundgång)
Rick (Speakerphone Records, Suma)
Do The Math (Spasm, Who Put The Bomp, Cronös)
Zuckerzeit (Spasm, Moroder, The Space Between)