x

Musik På Slottet - Thailändskt Jazzprogram
Kungliga Slottet
D. 2013.29.08 Kl. 19:30

Thai Royal Jazz i Rikssalen den 29 augusti kl 19.30

Årets konsertserie Musik på Slottet firar sitt 43:e år med en bred repertoar. Den inleds med ett alldeles speciellt gästspel från Thailand.

Pat Srikaranonda Rembrandt Jazz Quintet fyller Rikssalen med jazzmusik inspirerad av västerländska tongångar med ett kraftigt sväng.

Pat Srikaranondas huvudinstrument är altsaxofon. Han spelar vidare tenor-,bariton- och sopransax, klarinett, trumpet, trombone mm. Hans medmusikanter spelar gitarr, piano, bas och trummor. Pat spelar regelbundet med HM Kung Bhumibol Adulyadej sedan mer än 25 år. Orkestern heter Au-Sau Ensemble. Kungen har sitt stora hjärta i jazzmusiken och har komponerat ett 60-tal populära melodier. Kungen själv har spelat med flera av de riktigt stora musikerna i jazzvärlden såsom Benny Goodman, Gene Krupa, Lionel Hampton, Louis Armstrong, Count Basie m.fl. och spelar fortfarande trots sin höga ålder.

Program med uruppförande.
Konserten består av två delar:
1. Ur den thailändske HM Kung Bhumibol Adulyadejs repertoar. Presentation av Pat Srikaranonda. Uruppförande av en nyskriven komposition till Kung Carl XVI Gustaf som en hyllning till kungafamiljen och våra starka band mellan våra länder och folk.
2. Pat Srikaranonda´s repertoar samt melodier av andra kompositörer. Framför bl a Elefantens Vaggvisa som skrivits för det danska hovet samt ”Mae Phim Ocean Beach” – en vänlig hälsning till Kungaparet.

Orkestern består av unga musiker utbildade på Kasetsart University i Bangkok. Det var Pat S. Som redan 2006 initierade jazzimprovisationskurser och en lab-orkester. Sedan dess har västerländsk klassisk jazzmusik utvecklats från att från början varit på experimentstadiet.

Pat S. Är förutom musiker universitetsprofessor och lärare i komposition. Han har belönats med ett stort antal utmärkelser och priser för sitt musicerande bl.a. i USA, Skottland och England. Han medverkar regelbundet på jazzfestivaler och har spelat med världsmusiker som Gary Burton, Benny Carter, Jimmy Heath m fl. Han har producerat ett antal CD och DVD.Reservation för ändringar / Subject to changes