x

Brooklyn, Sweden Presenterar Designer Drugs
Debaser Malmö
D. 2013.24.08 Kl. 17:00

Vi är väldigt glada över att kunna presentera den andra upplagan av Brooklyn, Sweden. Förra året flög vi hit 16 band, i år breddar vi oss och bjuder in till, vad vi skulle vilja kalla, Sveriges största kulturfest tillägnad Brooklyn. Tillsammans med Brooklyn Brewery skeppar vi in det vi tycker är bland det bästa då det kommer till KULTUR från Brooklyn just nu. Vi snackar såklart musik men det är inte bara där vårat fokus ligger. I år satsar vi större på maten och drycken, vi lägger mer krut på filmen och konsten och vi mixar det till något nytt, något som vi är ganska säkra på att ni inte sett i Sverige tidigare.

DESIGNER DRUGS
Från Pensylvania via NYC kommer Michael Vincent Patrick och Theodore Paul Nelson som tillsammans utgör "punishing electro-industrial punk"-duon Designer Drugs. Namnet till trots, eller kanske inte, spenderar ena halvan av duon dagarna med att plugga till läkare. Trots detta har Designer Drugs en väldigt imponerande turné-historik som pågått så gott som nonstop sedan släppet av deras första skiva Hardcore/Softcore. De har remixat massa creddiga låtar av bland andra Mariah Carey och Klaxons och släpper eget material på löpande band (metaforiskt talat alltså). Med influenser som shoegaze, witch house, industrial, drum and bass och rave kan det inte bli annat än hårt, mörkt och väldigt väldigt bra.

KOMMANDOTOLKEN
Som support ser vi Kommandotolken från Åhus/Hässleholm, speciellt utvalt från Brooklyn Brewery och Debaser att inleda kvällen. Han är även med och tävlar om en resa till New York för att sprida sin musik vidare, så kom och visa er support!

Kommandotolken är ett elektroniskt musikprojekt skapat av Henrik Thomasson, som blandar in stilar som electronica, chiptune, ambient och tecno. Mycket av influenserna till musiken kommer också från 80-tals synth-eran, filmmusik och den klassiska videospelsmusiken som de flesta växte upp med.


Välkommen till Brooklyn, Sweden 2013!