x

Amon Amarth + Carcass
Kulturbolaget
D. 2013.06.12 Kl. 19:30

Presenteras av Kulturbolaget

Amon Amarth har utan tvekan arbetat sig till en position som ett av Sveriges, om inte Europas, främsta metalband och har genom åtskilliga liter blod, svett och tårar stakat sin bana till framgång. Som ett av Sveriges mest långlivade hårdrocksband har de satt sin tydliga prägel på den svenska metalscenen och är aktuella med sitt nionde album.

Sedan 1992 har Amon Amarth skapat ett solitt rykte om sig som en av fanbärarna av den melodiska dödsmetallen och med nio album i ryggen och många år på vägarna runtom i världen har de från grunden byggt upp en fanskara som är mer än lovligt trogna. Det nionde och senaste albumet ”Deciever Of The Gods” släpptes bara för någon vecka sedan och visar återigen hur starka de är som band och att de fortfarande är ett av Sveriges absolut bästa metalakter.

Med både kritiker och fans på sin sida har Amon Amarth erövrat en stor del av världen och kommer med nya albumet och påföljande turné fortsätta med detta. Vi ser fram emot två grymma konserter i december.

Med på dessa två konserter följer dessutom inga mindre än brittiska Carcass. Bandet, som bildades av Napalm Deaths gitarrist Bill Steer redan 1985, är fortfarande mer än aktuella och gör detta till två konsertkvällar ingen får missa. Så gör inte det.