x

Klubb Defused/imber + Bataar - Klubb Defused/imber + Batarr
Sticky Fingers
D. 2013.02.08 Kl. 21:00

Imber från Stockholm har sedan starten 2009 byggt upp ettrykte om sig att vara ett fruktat liveband via spelningar och turnéer i Sverige och Europa. Första släppet 2012 innebar EPn "The Breaking Point" som följdes av enbart hyllande recensioner, med beskrivningar som: "Tunga riff, avgrundsvrål och svängiga melodier. Bandet Imbers debut-EP "The Breaking Point" får det gamla metalhjärtat
att dunka snabbt och lockar till mersmak." Missa inte detta Stockholmsbaserade band när de bjuder med oss på en åktur väl värt namnet.

https://www.facebook.com/imberofficial

BatAAr är ett band från Göteborg med stark visuell framtoning som ständigt strävar efter att förnya och överträffa sig själva. Deras musik har beskrivits som allt från alternativ metal och djent till deathcore och elektronisk punk, men den enda passande definitionen bandet kan komma på är ”art metal”.

Bandmedlemmar:
Seb - sång
Patrik - gitarr
Simon - gitarr
Jake - bas
Tobias - trummor

Seb, som är en erfaren och energisk frontman, blandar allt från avgrundsdjupa, nervkittlande skrik till eteriska och smärtsamt ärliga melodier i sin sång. Gitarristerna Patrik och Simon och basisten Jake, som alla är låtskrivare, tillför sina egna musikaliska preferenser och bakgrunder till mixen, med fokus på intrikata låtstrukturer och genomtänkta personliga spelstilar. Till detta kommer Tobias extremt tighta och kreativa trummande, och resultatet blir ett mycket unikt och komplext sound.

https://www.facebook.com/BatAAr?fref=ts