x

Hellsongs + Wasted Shells + LSD On CIA
Debaser Malmö
D. 2013.31.08 Kl. 19:00

Lördagen den 31 augusti välkomnar Debaserklubben Beggars Banquet hyllade Hellsongs som kobinerar turnépremiär och releasefest denna kväll.
Efter att ha låtit klubbens Facebookföljare berätta vilka band de önskar se välkomnas Wasted Shells från Lund samt LSD on CIA från Köpenhamn som kvällens "special guests".
Ovanpå detta har vi bjudit in Orvar Säfström (ex-Entombed, ZTV m.m.) som gäst-DJ, vilket gör kvällen fulländad.


HELLSONGS - ca 20.30 (OBS! Ute)

Äntligen är det dags för ett Malmöbesök och då är det lika bäst att ställa till med skivsläpparkalas. Vinterhalvåret spenderades i studion och resulterade i bastarden These are evil times... Oäktingen släpps den 30 augusti och förlöstes av Johan Reivén och Håkan Svensson i studio Bongo Recordings. Aldrig förr har ni hört ett Hellsongs med så mycket trummor, bas, gitarrer, sång och tja, allt? Ledordet var att strunta i tidigare ramar och låta de små knytten få leva sina egna liv.

En hyllning till stendöda anarkister i Chicago? En Entombedklassiker som pianoballad? En poppärla med jämlikhets? Absolut och varför inte? Besöket på Debaser Malmö blir starten på en intensiv turnéhöst för Hellsongs, lita på att dansskorna redan är finputsade.

Då Beggars Banquet inte är som andra klubbar så väljer vi att låta huvudakten spela först på kvällen och dessutom på uteserveringen - varför inte liksom?


WASTED SHELLS - ca 23.30 (Inne)

Efter att ha frågat klubbens Facebookföljare vilka band de önskade se som "special guests" denna kväll var Lundabandet Wasted Shells ett av banden som kom på tal och med färska albumet The Collector ute kändes de som ett givet val. Med sina rakbladsvassa riff och sitt hårda, intensiva och råa sound kommer Wasted Shells garanterat att bjuda på en svettig och intensiv tillställning.


LSD ON CIA (DK) - ca 22.30 (Inne)

Ett annat spännande band som efterfrågades var LSD on CIA från grannbyn Köpenhamn. De spelar skön och svängig indierock med lite psykadeliska inslag, så vi litar blint på att de kommer leverera en helhjärtad och febrig scenshow. Missa ikke!


KVÄLLENS DJ's

På uteserveringen kan vi denna kväll stolt presentera en man som har ett långt och gediget CV. Det blir nämligen självaste Orvar Säfström som lovat att gräva djupt i sina skivbackar och bjuda på allt från Slayer och Venom via Scorpions och Judas Priest till Bo Hansson, Ennio Morricone, och Kim Wilde. Något en del kanske inte vet är att Orvar sjöng i Entombed innan L-G Petrov tog över micken. Därefter har han lett Recensenten på ZTV, Filmkrönikan på SVT, gjort inhopp i rockprogrammet Fuzz på MTV samt varit konferencier på Sweden Rock Festival. För att nämna en bråkdel.

Då detta faktiskt blir näst sista Beggars Banquet-kvällen någonsin, så kan ni dessutom räkna med att arrangörerna Twist Action Heroes är osedvanligt taggade och efter att ha fått vila under ett litet sommaruppehåll kommer vi inte spara på krutet i DJ-båset inne på golvet, där vi underhåller innan, mellan och efter banden. Räkna med stukade fötter, svettiga pannor och en hel del luftgitarr!