x

Deep Purple
Cloetta Center
D. 2014.10.02 Kl. 19:30

DEEP PURPLE TILL SVERIGE

Efter en fantastisk och hyllad konsert på Getaway Rock i Gävle i helgen kan vi nu meddela att legendariska Deep Purple kommer tillbaka Sverige för att förgylla två kvällar i februari 2014. Den 8 februari intar de Göransson Arena i Sandviken och den 10 februari kliver de på scenen i Cloetta Center i Linköping.

Få band åstadkommer så mycket under sin karriär som Deep Purple har gjort. De är utan tvekan ett av de mest inflytelserika banden som någonsin gjort ett avtryck i musikhistorien. Säg den person som inte kännertill det enkla men ack så magiska introriffet i ”Smoke On The Water”. Så är det bara.

I mer än fyrtiofem år har de rockat hela världen och influerat generationer av musiker och tacksamt nog så verkar det inte som de har planer på att lägga av inom en snar framtid. Senast i april kom deras nittonde album ”Now What?!” som visar på en lekfullhet, ett sväng och en känsla för grymma melodier. Att ett band känns så här vitalt efter så länge är få förunnat, en känsla som både fans och kritiker delade.

Deep Purple har turnerat världen över under hela sin karriär och 2014 är inget undantag. Med ”Now What?!” i bagaget beger de sig ut på ännu en vända med sikte på att leverera till alla de som längtar efter mera.

Insläpp kl 18:00
Längd ca 2 timmar, ej paus
Åldersgräns 13 år