x

Lemaitre + Vulkano
Debaser Malmö
D. 2013.06.09 Kl. 19:00

LEMAITRE är en ung norsk duo med den elektroniska musikscenen för sina fötter. Bakom namnet hittar vi Ketil Jansen och Ulrik Denizou, två begåvade och ambitiösa 20-åringar. Sedan de bildade Lemaitre 2010 har de släppt 3 EP’s och nått förstaplatsen på iTunes danslista i USA och Kanada och nummer nio i England. De har fått fans över hela världen, till dem hör bland andra Madeon, Netsky och Porter Robinson.

Deras singlar har legat topp 2 på Hype Machine och Zane Lowe presenterade dem som "Next Hype" på BBC Radio 1 i England. Med inspiration från bland annat Daft Punk, Röyksopp, Justice, Ratatat, Phoenix och Noisia är Lemaitres sound en mix av drömsk electropop, smittande melodier och disco beats.

VULKANO är en trio sprungen ur pausade Those Dancing Days. Det explosiva bandet frontas av Cissi Efraimsson, Lisa Pyk Wirström på synt och Rebecka Rolfart på bas. I motreaktion till den kommersiella popscenens kärlekstexter har Vulkano sökt sig till djupare texter om naturfenomen och mytologi, något som ger trion betydligt mer svängrum när det kommer till det musikaliska skapandet. En spelning med Vulkano är som en tornado. Den håller dig fast med stora ögon riktade mot energin som sprudlar framför dig. Rökpauser får vänta, kissnödigheten får hållas och glaset får vara tomt tills bandet gått av scen. En upplevelse en inte bara vill få höra om dagen efter alltså.

Crime City Rollers gör dansgolvet till det bästa i livet, medans Hanna Hallborg spelar skön sensommarmusik ute.