x

Ludwig Bell + Navet
Debaser Medis
D. 2013.27.09 Kl. 19:00

Ibland kan situationer uppstå som inte går att förutspå, hur bra man än har planerat sitt liv. När kartan inte stämmer överens med verkligheten uppstår ett glapp och en känsla av otillräcklighet, eller hjälplöshet, infinner sig.

Den här skivan har denna känsla som bärande tema. Att göra sin hemläxa, noggrant, dubbelkolla sina kalkyler och ändå känna att man misslyckas med det som är livet. Det som är på riktigt, utanför böckerna, bortom siffrorna. Att hantera vanmakt. Att längta efter något. Att tro på något.

Ludwig Bell släpper den 27 mars sin andra skiva – ”Jag måste räknat fel”. Ludwig var tidigare sångare och låtskrivare i hyllade popbandet Dreamboy. 2010 bytte han språk till svenska och släppte sin debutskiva som soloartist till ett mycket varmt mottagande där särskilt det starka låtskrivandet uppmärksammades. Singlarna ”Jag är en idiot” och ”Kärlek slutar alltid med bråk” spelades flitigt på radio och Ludwig turnerade med sitt band, via Way Out West vidare till gemensam turné med Säkert!

Producent och arrangör på nya skivan är, precis som på debuten, barndomsvännen Fredrik Swahn (Anna Järvinen, the Amazing m.fl.). Utöver Fredrik så består Ludwigs band av Mattias Bergqvist ([ingenting], First Aid Kit, Sibille Attar) och Andreas Stellan (Anna Järvinen).

”Du vet hur bra jag är på matematik Jag hade räknat så fint, precis hur allt skulle bli Med liggande stolen, penna, sudd och linjal Hade jag räknat ut att allting skulle bli bra Men det skulle aldrig bli såhär Jag måste räknat fel Om du såg hur fint jag räknat ut Kanske du skulle hålla med” (ur ”Liggande stolen”)

NAVET
Julia Ögren, Josef Hermansson och Anders Ahlin har sedan starten hösten 2009 gått från klarhet till klarhet och har alltid haft en klar vision framför sig; den att leverera högkvalitativ popmusik med ett stort hjärta. Singeln "For The Show" snurrade på P3 under tre månader 2011 och förra året efter en tysklandsturné klättrade deras självbetitlade debutalbum upp till tredje plats på iTunes Top 10 Album Chart i Tyskland och Schweiz. Tidigare i år signande trion en deal med EMI/Parlophone i maj släppte man singeln ”One Hundred Years, Ten Thousand Beats” som är co-producerad tillsammans med Mats Norman (Lilla Sällskapet, Mash-Up International). Under hösten kommer man att släppa en ny singel, även den under labeln EMI/Parlophone. Kvällen till ära bjuder NAVET på ett helt nytt liveset.