x

Israel Nash Gripka
Backstage, Konsert & Kongress
D. 2013.06.11 Kl. 20:00

Israel Nash Gripka kommer tillbaka till Linköping!

Israel har gjort stora avtryck i Sverige genom ett frenetiskt turnerande och explosiva shower. Linköping gästades senast i mars 2012. Då var det ett stort antal lyckliga nyblivna fans som vandrade hemåt i natten efter en helt fantastisk konsert.

Skivan ”Barndoors And Concrete Floors” hamnade på mångas årsbästalistor 2011. De positiva jämförelserna med Bruce Springsteen, Neil Young, John Fogerty och Ryan Adams var ingen överdrift.

I slutet av september kommer den efterlängtade uppföljaren ”Rain Plans” och ja visst, den andas Neil Young men det märks också att Israel inspirerats av modern Indie Americana. Fleet Foxes, Calexico och Midlake känns klart närvarande men ingen artist idag framför sina sånger med den pondus och integritet som Israel Nash Gripka besitter!

Vi är många som ser fram emot konsertern med Israel Nash Gripka och hans band.
Som support har Gripka med sig stjärnskottet Ellen Sundberg.

Ellen utstrålar auktoritet och pondus. Med stor självklarhet skapar hon magi på sitt album »Black Raven«. Hon behärskar rock, pop och country, hon kan sin Neil Young och Gene Clarke men även Bright Eyes och andra mer nutida ikoner. Hon har rört sig i de rätta kretsarna och använder nu sin samlade erfarenhet att skapa musik med rötter och ett starkt personligt uttryck. Skulle man kunna tro... men, så fel man kan ta. Ellen Sundberg är blott 20 år och kommer från Bjärme i Jämtland, där hon jobbar på ICA-butiken. Förklaringen till att hon låter så fantastiskt är så enkel att vi har med en magnifik råtalang att göra.

kl 19:00 Insläpp
kl 20:00 Support Ellen Sundberg
kl 21:00 Israel Nash Gripka

Åldersgräns 13år