x

Coco Transistor Presenterar Join the Riot + Vita Bergen + Hängslena Brinner
Debaser Slussen
D. 2013.26.09 Kl. 19:00

Coco Transistor gör en sista spelning på käraste Debaser Slussen innan de stänger ner verksamheten.. Från början skulle det endast ha varit 1 band på scen men då detta är absolut sista chansen att husera i denna anrika lokal bestämde sig Coco för att slå på den stora trumman och slänga in 2 akter till! Det kommer att bli en kväll som fullkomligt kokar av talang när 3 unga band på väg upp ockuperar scenen..

Med fröken Choco Canel i DJ-båset fram till blir det en multinationellt blandad cocktail: med en förkärlek till blås och slagverk väljer hon ut det bästa inom jazz, beats, elektronisk swing, bossa nova, soul, brass mm

JOIN THE RIOT
Stockholmsbandet Join The Riot har ett sinne för poppiga melodier med synthiga hookar som får dig att vilja dansa. Bandet träffades på Fryshusets Rockskola och består av Jonas Engdahl (bas), Henrik Ljungqvist (gitarr och sång), Simon Santunione (trummor) och André Sundh (gitarr). Efter att ha spelat i flera andra projekt kände de att de ville göra något ihop. Göra något med bas i den musik som de själva älskar allra mest och som knöt dem samman från början, Phoenix, Vampire Weekend, Coldplay mm. Efter att ha spenderat ett drygt år ihop i studion med att skriva låtar och forma sitt sound hade de hittat rätt. I somras firade de släppet av senaste singeln "Karotte" med att spela 6 gig på 10 timmar runt om i Stockholm. I höst släpps fler låtar och en hel del liveframträdande utlovas.

VITA BERGEN
Efter en lyckad releasespelning i hemstaden Göteborg har det blivit dags för 8-mannabandet Vita Bergen att äntra Debaser Slussens scen. Vita Bergens musik bär stor tacksamhetsskuld till det psykadeliska spektrat av 60/70-tals-rocken med akter som Pink Floyd och Neil Young som stora inspirationskällor. Bandet blandar organiska och syntetiska instrument på ett sätt som ekar från andra sidan atlanten och band som Arcade Fire, Wolf Parade och MGMT. Åskådare kan förvänta sig våglika melodislingor, knarrande pianon och klockspel, synthrytmer, stråksolon och ljudmattor från kyrkorglar och reverbdränkta gitarrer.

Vita Bergen består av William Hellström, Robert Jallinder, Jakob Kullberg, Bénédicte Piauger, Hampus Bergh, Andreas Jallinder, Dan Augustsson och Gustaf Gunér. Debutalbumet som släpps senare i höst är skrivet under tre års tid och är inspelat i Williams sovrum i Göteborg någonstans bland Vasastans takåsar.

HÄNGSLENA BRINNER
Hängslena Brinner bildades 2011 och har sen dess sakta men säkert formats genom ett större antal livespelningar och inspelningen av det självbetitlade debutalbumet som släpptes i Juni 2013.

Hängslena Brinner ger en garanti på att ingen medlem har medverkat i Idol, X-factory, famefacory eller något annat nervkittlande underhållningsprogram.
Däremot brinner hängslena för att underhålla sin publik genom att ge konserter som osar av svensk progg, svettig punk och och en och annan våt snuskbalad.

Hängslena Brinner ser fram emot att få äntra scenen och tillsammans med publiken skapa en kväll av ett brinnande kärlekskaos.