x

Elliphant + Truls
Debaser Medis
D. 2013.20.09 Kl. 19:00

Du är inte ensam om du just nu otåligt väntar på Elliphants kommande debutalbum - den 9 oktober landar äntligen A Good Idea i en butik nära dig. Som den ultimata uppladdningen för det efterlängtade albumsläppet, kan vi meddela att Elliphant redan denna veckan beger sig ut på vägarna. Imorgon fredag spelar Elliphant på Debaser Medis i Stockholm, och gör därefter spelningar i Oslo, Berlin, Hamburg, Malmö och Göteborg.

Den 9 oktober släpper Elliphant sitt debutalbum A Good Idea innan dess kan vi se denna stjärna på flera av landets scener. Den svenska artisten Elliphant har lyckats fånga vårt intresse med sitt alldeles unika sound, sin mäktiga pondus och grymma MC-färdigheter.

Ellinor Olovsdotter, som Elliphant egentligen heter, släpper nu äntligen sitt debutalbum A Good Idea där hon levererar träffsäkra rapverser på råa och hårda beats med tillhörande hookiga melodier. Elliphant uppträde tidigare i år på Grammis-galan och visade att musiksajten Pitchforks beskrivning ”Elliphant sound like nothing but the future” stämmer mer än väl överens med vad vi kan förvänta oss av denna unga talang.

Plattan uppmärksammades i senaste numret av tidningen Sonic där den fick betyget 8/10.

Elliphant har redan hunnit samarbeta med DJ-stjärnan Diplo och hypats av världsartister som Katy Perry. Precis som hennes tidigare singlar Music Is Life, Down On Life och Love Till I Die kommer albumet att funka lika bra på radion som på klubbscenen.

Elliphants debutalbum A Good Idea släpps den 9 oktober.

För ungefär ett år sedan började ryktena gå att forna Lukestar-vokalisten Truls Heggero skulle gå solo. Sedan dess har mycket hänt. Hans första singel ”Out Of Yourself” har sålt platina och nått hög radiorotation i hemlandet Norge, han har mottagit fantastiska recensioner såväl hemma som i England och USA och han har hunnit med bejublade spelningar på bland annat Øya, Roskilde och branschfestivalen by:Larm i Oslo.

Truls sound placeras i gränslandet mellan indie och urbant och som röd tråd återfinns hans karaktäristiska falsett.

I dagsläget är Truls aktuell med sin andra singel ”The Next” och den 14 oktober släpps debutalbumet ”TRVLS”. Den 20 september kommer han till Debaser för att agera support act till hyllade Elliphant.