x

Amedeo & Belinda
Kulturhuset Oceanen
D. 2013.22.11 Kl. 19:00

Oceanen presenterar
Amedeo & Belinda
Kulturhuset Oceanen
Fredag 22 november 2013 kl 19.00
På scen ca. 20.00, öppet till 23.00.
Ålder 18 år eller i målsmans sällskap.

Jazz på cello och gitarr? En ovanlig kombination kan man tycka – men här svänger det till rejält. Toppa med en fantastisk röst och scennärvaro så har du Amedeo & Belinda i ett hett, chilidoftande nötskal.

Missa inte att uppleva dessa två verkliga virtuoser som spelar egna kompositioner med influenser från jazz och latinsk musik samt gör spännande tolkningar av standards från pop/rock-världen.

Amedeo & Belinda bildade sin duo i Stockholm 1994 men bor numera i Italien, varifrån Amedeo kommer. Redan då var Amedeo Nicoletti en rutinerad musiker sedan länge och han har spelat med kända namn som Lars Gullin, Eric Bibb, Hot Salsa, Cyndee Peters och Shine. Belinda Riquelme är född på Kuba, där hon studerade cello i 16 år för att sedan fortsätta utbilda sig på konservatorium i Moskva. Hon har vunnit flera nationella tävlingar och spelat med t ex Orquesta Aragon.

Musiken, som de oftast skriver själva, är starkt influerad av latin jazz. Kännetecknande för Amedeo & Belinda är deras skicklighet med sina instrument, för sitt täta, känslosamma samspel och för Belindas sätt att använda sin röst för rytmiska effekter.

Belinda Riquelme Rodrigues – cello, sång
Amedeo Nicoletti – gitarr

www.oceanen.com

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook