x

The Don Darlings + Hillman Lighthouse
PUSTERVIK
D. 2013.11.10 Kl. 21:00

Club Slacker & Woody West presenterar:
The Don Darlings + Hillman Lighthouse
Pustervik - Stora Klubben
Fredag 11 oktober 2013 kl 21.00
Öppet till 03.00
Ålder 18 år

THE DON DARLINGS – på scen 23.30

Göteborgs alt.country-kungar är tillbaka med releasefest för nya självbetitlade albumet!

Det kritikerrosade debutalbumet ”The Shortest Straw” letade sig in på årsbästalistor i bland annat Sonic och Dagens Skiva, tog dem ut på turnéer i Europa och som kröntes med en magisk spelning på Way Out West 2011. Nya albumet är inspelat i Paul-Lincke Studios i Berlin och mixat av Don Alsterberg (Graveyard, Junip). Med analoga drömmar att dö för och med ett ödesmättat musikaliskt landskap kommer The Don Darlings värma många själar i höst. Eller snarare göra dem mer rastlösa.

Med kraftfullt kontrollerat kaos har bandet tillskansats sig en hängiven publik. Där andra gör det snyggt och prydligt står The Don Darlings för oron och ångesten. Det är becksvart, ödesmättad och dundertung alkoholromantisk musik där rytmen är en tickande klocka och din enda vän ett whiskyglas som redan är halvtomt. Det är bara att rulla med Göteborgs dystraste och roligaste kvintett huvudstupa nedför galgbacken – hela vägen fram till baren. Det har sällan varit så roligt att vara dyster!

HILLMAN LIGHTHOUSE – på scen 22.45

Göteborgs Hillman Lighthouse, spirat ur proggrockbandet Fulmakten7, förser musikvärlden med en blandning av rock och country på ett sätt som ingen annan 2013. Genreöverskridandet, de starka influenserna från 1960- & 70-talens Power Pop och Sydstatsrock, samt en massiv energi gör Hillman Lighthouse unikt i dagens musikklimat.

På EP’n ”Clean Slate”, mastrad av Kristian Anttila, hörs influenserna tydligt - Big Star möter The Allman Brothers Band möter Little Feat möter Delaney & Bonnie - samtidigt som musiken har en egen identitet och tydlig integritet. ”Clean Slate” uppvisar på samma gång respekten för det som varit, och ivern att föra traditionen vidare.

www.jonk.se www.alleycatrecords.se
www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook