x

Thomas Di Leva
Cirkus
D. 2013.01.12 Kl. 19:30

Presenteras av United Stage

För femtio år sedan syntes märkliga ljusfenomen på himlen över Gävle, och samma natt föddes Thomas Di Leva i stan. I höst släpper den ikoniske artisten boken om sitt liv och ett nytt album. I samband med detta ger han sig ut på en turné som avslutas på Cirkus i Stockholm.


Thomas Di Leva har tillsammans med journalisten Klas Ekman, skrivit självbiografin "Vi måste prata om allt". Boken skildrar rakt och rättframt hans väg från det fattiga arbetarhemmet och mobbingen på gymnasiet till vändningen med albumet "Vem ska jag tro på?" Hans livshistoria rymmer ufos, kristallmissbruk, skilsmässor, självmordstankar, bus med Måns Herngren, telepatiska samtal med delfiner, hyllningar och sågningar.Boken släpptes igår i samband med Bokmässan i Göteborg.

En månad senare, 6/11, kommer också Thomas Di Levas ny album "Innan solen går upp". En avskalad samling sånger i akustisk ljudbild där Di Levas röst backas av stråkar och piano. Förstasingeln "Drömmen" om Sverige släpps 7/10.

I samband med albumrelease ger han sig ut på en kort Sverigeturné som inleds i barndomstaden Gävle och avslutas på anrika Cirkus i Stockholm.