x

Releasefest Dead Soul & Night
Backstage, Konsert & Kongress
D. 2013.21.11 Kl. 21:00

Den 21:a November presenterar Gaphals i samarbete med Sensus och Arenabolaget releasefesten för Linköpingsbanden Dead Soul och Night!

NIGHT

Den 21:a november har Night releasefest förr sitt självbetitlade debutalbum som släpps dagen innan. Bandet som själv beskrivit sin musik som "80-tals hårdrock innan 81" har under det senaste året blivit ett namn på mångas läppar. De två kritikerrosade singlarna och youtube-succén "Gunpowder Treson" som fick 100.000 views på fyra dagar har lagt grunden till albumet som består av tio spår av hård rock. Den 25:e november ger sig bandet ut på en tre veckors turné tillsammans med Ghost och Dead Soul i Skandinavien.

Albumet har spelats in live i Studio Hufvudstaden (Year of the Goat, Maskinen, Den Svenska Björnstamen) där just live-delen har varit en viktig del i arbetet att få fram känslor, passion och feelingen i musiken. Inspelningen har gjorts av Niels Nielsen (Dead Soul och Ghost) som förtydligat essensen i bandet och fått hårsvallet att höras i musiken. Night har trots sin ungdom hunnit spelat på festivaler som Bråvalla, Muskelrock och Skogsröjet samt hunnit med en kortare Tysklandsturné.

DEAD SOUL
”In the darkness”
Razzia Notes

Precis som kapten Willard i Coppolas film Apocalypse Now från 1979 har Slidin Slim a k a Anders Landelius och Niels Nielsen ett uppdrag. Men de färdas inte på någon trögt flytande Vietnamisk flod för att vid flodens slut söka upp och ta livet av en överste som blivit tokig. Men de närmar sig mörkrets hjärta precis som titeln på boken av Joseph Conrad som ligger till grund för Coppolas film. Förankrade på en stadig bluesbotten men med en maskinell och elektronisk ljudbild färdas vi rakt in i mörkret där det inte finns en tunnel att ana något ljus i slutet av. Helveteshunden står kedjad på bakgården och ylar mot fullmånen som just gått upp. I ett hörn av det övergivna stålverket sitter Muddy Waters och spelar schack med Trent Reznor medan bluesmannen, sångaren och textförfattaren Slidin Slim – eller Anders Landelius som han också heter, sitter på en pall och begrundar gamla svek, oförrätter och egna snedsteg. Han är inte bara hård mot sig själv utan även vred som Israels gud i Gamla Testamentet. Slims parhäst, Niels Nielsen håller hårt i tömmarna och rattar sin maskinpark med både attityd och känsla.

För att vara ett debutalbum så är ”In the darkness” ovanligt färdigt. Botten är blues men utan att styras av traditionens fyrkantighet. Sedan tillkommer den maskinella tyngden som utgör den plattform varifrån Anders / Slim sjunger sina självupplevda texter från.

Dead Soul bildades 2012 och har sin grund ett det samarbete som bluesartisten Slidin Slim har med electroartisten, producenten och låtskrivaren Niels Nielsen sedan tidigare och där Niels under lång tid agerat bollplank. Men Dead Soul är något helt annat, något nytt, något väldigt modigt.

Web: http://www.dead-soul.com
Facebook: https://www.facebook.com/deadsoulofficial

Insläpp kl 20:00
Åldersgräns 13år