x

Mike Farris
Backstage, Konsert & Kongress
D. 2013.13.11 Kl. 20:00

Den helt fenomenale, nästan överkarismatiske, gospel- och southern-soul rockaren Mike Farris gör sin första turné någonsin i Skandinavien! Linköping gästas den 13 november.

Om man med ord ska försöka beskriva denna storartade figur, som är omåttligt populär i USA, så får det bli något i stil med - Mike är pure Rock´n´Roll, Musiken är gospel ... Rootsig gospel som omfamnar New Orleans, Southern Soul, Blues, Stax och kokas ihop i ett alldeles unikt uttryck gestaltat av Mike Farris. Med sin djupa och fylliga röst får han taket att lyfta på vilken gammal kyrka som helst.

Buddy Miller har sagt att “Mike Farris has enough heart, soul, and power to light up a city. He mixes up the elements and turns them into something new, beautiful, and uniquely his own”. Precis så är det!

Mike har fått ett gäng fina gospelpriser och när Aretha Franklin skulle hyllas på Rock and Roll Hall of Fame 2011 så handplockades han att framträda. Det är ett faktum att de största artisterna alltid undviker att ha Mike som support efter att ha sett och upplevt hans röst, galna karisma och scennärvaro.

Mike Farris kommer till Skandinavien och det är stort!

Åldersgräns 13år

Insläpp kl 19:00
Längd ca 80 minuter