x

Till Monica
Artipelag
D. 2018.13.10 Kl. 19:00

Monica Zetterlund har ackompanjerat den svenska folksjälen i decennier. Alla har hört henne: ung som gammal, rik som fattig. Hon har berört med sin humor, sårbarhet och sitt naturliga uttryck, eller alltihop på en och samma gång – hon var en stor berättare.

Här får vi chans att ta del i flera av de fantastiska musikaliska arrangemang som Monica sjöng till. All musik som spelas på konserten finns inspelad på några av Monicas skivor, men låtarna och arrangemangen har aldrig tidigare samlats i en konsert som denna.

Vi kan förvänta oss en konsertupplevelse utöver det vanliga, med stora arrangemang med stråk och blås som klingar i den tidlösa kvalitet som Monica Zetterlund och hennes kapellmästare Lars Bagge stod för. I denna inramning träder nya tolkningar av låtarna och texterna fram, där solisterna får säga sitt. Ekdahl-Bagge Big Band under ledning av Carl Bagge utökas med Migdal Strings stråkar. Svenska texter av bl.a. Tage Danielsson, Hasse Alfredson, Lars Forsell, Olle Adolphson och Lars Nordlander.

Ekdahl Bagge Big Band har bl.a. gästat Fasching, Huddinge Jazzfestival, Bangen Jazzfestival, Ystad Jazzfestival, Jazzklubb Jano samt två gånger i Berwaldhallen agerat husband för Monica Zetterlund-sällskapets årliga galor.