x

Jerry-the Farewell Show With Jerry Williams
Cirkus
D. 2014.31.01 Kl. 19:30

Succén "Jerry – The Farewell Show” tillbaka till Cirkus där den började i vår! Kritikerna hyllar den pampiga föreställningen som något av det bästa Jerry Williams gjort och över 100 000 personer har redan sett den. Publiktrycket är dock fortfarande så stort att en av våra mest älskade artister avslutar sin farvälshow där den började – på Cirkus i Stockholm.

”Jerry Williams sista show är definitivt en av hans bästa i karriären”
Aftonbladet

”Jag vill att det ska hålla på hela natten. Jag vill att ”I can jive” aldrig ska ta slut. Jag är hög på Jerry Williams”
Svenska Dagbladet

”The Farewell Show” är en slösande generös, rolig, varierad, charmig och sprittande musik-underhållning.”
Dagens Nyheter

”Det svänger, det är kul och Jerry Williams är verkligen i fin form.”
Expressen

Under parollen “70 år i livet - över 50 år i rocksvängen” uppträder just nu en av våra mest älskade artister med sin bejublade avskedsföreställning. I "Jerry – The Farewell Show” bjuder Jerry Williams på en underhållande resa genom sitt liv tillsammans med sina favoritmusiker, dansare, sångare och skådespelare. De framför både Jerrys egna låtar och andra hits som påverkat och format artisten Jerry Williams. En resa med både egna och andra artisters hits. Det tar inte slut här, vi fortsätter resan in i framtiden.

Föreställningen är ca 3 timmar inklusive paus.

Jerry Williams kan mer eller mindre beskrivas som en levande legend med sina 50 år i branschen och som artist. Jerry Williams kännetecknas som en av rock’n rollens stora och tillsammans med the Violents var dem förband på Beatles Sverigeturné 1963. Förutom soulinspirerande låten Keep on som gjorde stor succé 1969 har hans musik sedan 1970-talet varit mer eller mindre rock’n roll. Förutom diverse bandkonstellationer, egna skivsläpp och shower (Live på Börsen, Jerka, Ringside m.fl.) har Jerry Williams även uppmärksammats i ett antal filmer (Åsa Nisse och tjocka släkten, G som i Gemenskap, Nionde Kompaniet, Lilla Jönssonligan och Cornflakeskuppen m.fl.) och för sin politiska ställning, fått kulturstipendium, blivit avbildad på ett frimärke och är ständigt intressant för media för såväl sin musikaliska karriär som sin fysiska hälso- och träningskarriär. Under 2012 slog Jerry Williams sig återigen in på Svensktoppen med låten "Cancel the wedding".

Hits - Jerry Williams:
“Did I tell you”
“I can jive“
“Who´s gonna follow you home”

Arrangör: Blixten & Co, Ringside & Stureplansgruppen
Längd: ca 3 tim inkl paus
Åldersgräns: 13 år (yngre OK i målsmans sällskap)