x

Stephen o'malley, John Duncan & Bill Orcutt
Nefertiti
D. 2013.07.11 Kl. 19:00

Nefertiti presenterar:
Stephen O'Malley, John Duncan & Bill Orcutt
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 7 november 2013 kl 19.00
Ålder 18 år

Club iDEAL!!!

STEPHEN O MALLEY
Stephen O Malley är halva doom drone metal-duon sunnO))) som lagt världen under sina fötter med sin extrema och volymstarka musik. Med sina samarbeten med folk som Julian Cope, Attila Csishar från Mayhem, den amerikanske black metal-krigaren Xasthur och noisemästarna John Wiese och Lasse Marhaug har de nått en enormt bred och tålig publik. Solo gör O Malley djup, hård metaldrone med sin gitarr som ljudalstrare. Världarna han bygger är enorma, och unika!

JOHN DUNCAN
Den amerikanske, kontroversielle konstnären John Duncan är numera baserad i Italien (med en bakgrund i det sena 70-talets Los Angeles Free Music Society som också födde exempelvis Smegma). Han gick snart vidare till att göra egen, skarpt konceptuell visuell och ljudande konst som ofta upprör, berör och som är frågeställande på många plan. Duncan har även samarbetat med folk som Pan Sonic, CM von Hausswolff och Melvins!

BILL ORCUTT
Gitarristen Bill Orcutt var medlem i det fantastiskt intensiva och mytomspunna noiserockbandet Harry Pussy. Ett gäng år efter att de lagt ner bandet dyker Orcutt upp solo med en akustisk gitarr. Kvar är hans misshandelsliknande spelstil men nu på lägre volym. En rad plattor har kommit på kvalitetslabeln Editions Mego och som ofta innehåller takes på klassiska låtar, men med Orcuttfilter på blir det något helt annat. Söndrigt, skissartat, smutsigt, vackert.

Dub Industrial Sound System
Bakom skivspelarna (endast vinyl givetvis - nerd style) står Thomas Ekelund (Trepaneringsritualen) och Joachim Nordwall (iDEAL, The Skull Defekts). Gammal och ny experimentskit av olika slag levereras utan plan och tänk.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook