x

Dead By April + Seventribe + the End of Grace - Klubb Defused/Seventribe + the End of Grace
Sticky Fingers
D. 2014.14.02 Kl. 21:00

Ålder 18


Dörrar 21.00


Releasefest för " Let The World Know"! 


 


Det var snart tre år sedan som Dead By Apr il släppte sitt senaste album. Efter att ha varit instängda i studion sedan en tid tillbaka slår de nu upp dörren med något som skulle kunna betraktas som ett mästerverk. Den 12 februari släpper Dead By April sitt tredje album  Let The World Know!


Tre år efter "Incomparable" är den svenska exportsuccén Dead By April tillbaka. Och den här gången är de starkare än någonsin. Efter två guldsäljande album har gruppen ytterligare förfinat sitt koncept. De mörka partierna är tyngre, de snabba är snabbare och popinfluenserna än mer närvarande än någonsin. Här finns till och med en finstämd pianoballad som visar att gruppen har en bredd som få andra band kan uppvisa. Låtskrivaren Pontus Hjelm, som även producerat skivan, förklarar att bandet står stadigt på fundamentet som lades vid starten 2007.


- Men samtidigt har vi hela tiden fortsatt att utveckla de befintliga ingredienserna. Det blir svårt att motivera sig själv som konstnär om man gör exakt samma sak om igen, säger han.


Dead By April är: Pontus Hjelm (gitarr), Christoffer Andersson (sång), Zandro Zantiago (sång), Marcus Wesslén (bas) och Alex Svenningson (trummor) 


 


https://www.facebook.com/deadbyapril?fref=ts


 


 


SEVENTRIBE - är en 8-personer stark armé från Västerås som levererar en kompromisslös blandning av metal och hardcore. Bandet har hittat en stark symbios mellan melodier och tunga breakdowns som är minst sagt medryckande. Kollektivet kännetecknas av starka låtar och en explosiv liveshow som lämnar få oberörda, gång på gång!


 


http://www.facebook.com/seventribe


Seventribe – Aggro Necesse Est


 


The End Of Grace


The End of Grace grundades i december 2012 av de goda vännerna Sulan och Jimmy. De var bägge trötta på att spela i andra band och ville tillsammans bygga sin egen form av metal. Tillsammans med deras vän Jimmie Strimmel började de spela in den musik de jobbat på. Efter ett antal medlemsbyten har redan TEOG idag lyckats släppa sin Ep (inspelat i den legendariska Studio Fredman) och levererat ett antal kritikerrosade livespelningar. 


"2014 är The End of Grace år, med flera spelningar och flera releaser, gör er redo att slås till golvet när bandet kommer till en scen nära dig."


https://www.facebook.com/TheEndOfGrace