x

Redline Records Ft Stor, Linda Pira & The Salazar Brothers
Backstage, Konsert & Kongress
D. 2014.14.03 Kl. 21:00

Vi presenterar en kväll med två av Sveriges hetaste rappare, Linda Pira och Stor, backade av inga mindre än The Salazar Brothers!

För en Grammis har Stor nominerats till Årets Album och Årets Hiphop, Linda Pira till Årets Artist, Årets Nykomling och Årets Hiphop/Soul och Salazar har nominerats till Årets Producent. Dessutom har Stor nominerats till Årets Hiphop i P3 Guld där även Linda Pira uppträder!

Linda Pira låter som ingen annan. När hon gästade på Stors singel “Rom & Kush” var det hon som fick mest uppmärksamhet. Hon är hård, petar naglarna med stilett och på debuten, dubbelsingeln ”Bang Bang / Bäng Bäng” läser hon lusen av er alla. För det är vad hon gör bäst, med ett flyt och en attityd som andra bara kan drömma om. 2013 kom Piras kritikerrosade debutalbum "Matriarken" som tog publiken med storm och henne till Grammis där hon är nominerad till Årets Hiphop/Soul!

Stor är Ulises Infante, 26 år och redan veteran. När hans andra album ”Nya Skolans Ledare” kom 2009 skrevs den svenska rapkartan om omedelbart. Och när hans tredje album ”Shere Khan XIII” kom i maj 2013 så höll många kollektivt andan. På twitter spekulerades det i om Stor skulle lyckas med en uppföljning. Utandningen var snabb och lättad. Med låtar som ”Stolthet” och just ”Rom & Kush” är det ingen tvekan om saken; Stor är här för att stanna. Successionsordningen är säkrad. Stor är kung!

Svensk hiphop började någonstans med Latin Kings som grundades av bla Salla och Cheppe. Sedan den dagen har The Salazar Brothers funnits, Salla, Chepe och Masse är The Salazar Brothers. 2012 vann Masse en grammis för årets producent. De turnérar som grupp, DJ’s eller med sitt Redline Workshop.

The Salazar Brothers består av producenterna Masse Salazar, Salla Salazar och Chepe Salazar. TSB har jobbat med svensk urban musik sedan tidig 90 tal, de har producerat allt från The Latin Kings till Mando Diao.

Stor är veteran, Linda Pira är den hårda nykomlingen och The Salazar Brothers är bokstavligen talat svensk hiphop. Genom skivbolaget Redline Records har bröderna lyckats med konststycket att samla några av vår tids mest relevanta och intressanta hiphopakter under ett och samma tak.

Lokal Backstage
Insläpp kl 20:00
Åldersgräns 13år