x

Portrait of a Jazz Trumpet
Kronhuset
D. 2014.14.03 Kl. 19:00

Peter Asplund har seglat upp som en lysande stjärna på den svenska och internationella jazzhimlen. Efter sex skivor i eget namn, guldskivor och grammisnomineringar, har Peter utvecklat en tydlig profil på såväl sitt dynamiska och energifulla trumpetspel som på sina melodiska kompositioner. Eller som någon formulerat: ”En fantastisk musiker som alltid spelar rakt från hjärtat”.

Turnéerna har varit många och långa, allt från klubbar, konserthus och festivaler i Sverige, till utlandsturnéer i hela världen.

Peter kan höras, förutom med den egna kritiker­rosade och prisade gruppen ”Peter Asplund Quartet”, som solist framför olika storband och trios. Tillsammans med saxofo­n­isten Magnus Lindgren leder Peter Stockholms Konserthus eget storband ”Blue House Jazz Orchestra”.

Han finns också med som inbjuden gästsolist bakom ett otal svenska populärartister på scen och på skiva, framförallt med den svenska popgruppen Bo Kaspers Orkester.

GWO har glädjen att för första gången hälsa Peter Asplund välkommen till ett samarbete som kommer att resultera i ett omväxlande program med bl verk av Sammy Nestico, ­Miles Davis, Leonard Bernstein och Nils ­Lindberg.