x

Fångar en Ängel - Gwo & Timo Räisänen
Kronhuset
D. 2014.10.04 Kl. 19:00

Det är svårt att tänka sig att den svenska sommaren fanns innan Ted Gärdestad.

Med en unik melodisk känsla fångade han Sol, Vind och Vatten i toner och ord. De oskyldiga blå ljusa sommardagarna, men också de svarta stråken i den stora sorgens famn.

Ted slog igenom redan som femtonåring och kastades snabbt av media motvilligt in i facket ”tonårsidol”. Hans tidlösa melodisnickeri och känsliga texter dömdes snabbt ut av sjuttiotalets starka proggrörelse. Fyrtio år senare kan vi konstatera att Teds sinne för melodier och brodern Kenneths texter inte bara överlevt utan blivit en vital del av den svenska musikskatten. Musiken kastar sig lyhört mellan olika genrer och jämte texternas eviga sommar finns alltid stråk av skugga. En skugga som Ted slogs mot hela sitt vuxna liv och som slutade med att han tog sitt liv midsommarnatten 1997.

GWO bjuder nu tillsammans med Timo Räisänen på en musikalisk resa i Ted Gärdestads spår, i nya spännande arrangemang signerade Martin Schaub.

Timo Räisänen började som gitarrist och bakgrundssångare i Håkan Hellströms band, men firar 2014 tio år som soloartist. Under dessa tio år har Timo levererat högkvalitativ popmusik och kritikerrosade album. Han är en explosiv liveartist med en av Sveriges allra känsligaste röster. Hösten 2013 ställde Timo upp i programmet ”Alla tiders hits” i SVT med låten Lyckliga Gatan. Efter att ha vunnit sin deltävling tog han sig vidare till den stora finalen som han sedan slutligen vann även den.

Martin Schaub är musiker, sångare, låtskrivare och arrangör. Han har arbetat med många olika artister, ofta med Göteborgs Sym­­foniker inom deras konsertserie Popical. Han är tillsammans med hustrun Jenny Schaub sångare och låtskrivare i folkrockbandet West of Eden.