x

Nikki Hill
Droskan
D. 2014.10.07 Kl. 21:00

Efter succén i höstas så var det väl mer en fråga om när Nikki skulle komma tillbaka än om hon skulle komma tillbaka. Till vår stora glädje så dök det upp ett tillfälle kommande sommar och det bokade vi direkt. Onsdagen den 9 juli kommer Nikki med band att återigen inta Droskans Scen.

De som har sett Nikki Hill är överens - detta är inte bara vilken nykomling som helst på scenen, detta är ett "whiplash moment”. Var kom detta eldklot ifrån? Varför har jag inte hört talas om henne förut? Om du inte har hört talas om Nikki Hill ännu, kommer du snart att göra det, och när du ser henne uppträda, kommer du inte glömma henne.

Hill är influerad av kvinnliga rhythm & blues –sensationer som LaVern Baker, Etta James och Ruth Brown, liksom några av hennes manliga favoritsångare Otis Redding och Solomon Burke, utan att fastna i ett strikt retrofack. Hennes tuffa sångstil blandar modernitet med influenserna från alla stora bluesshouters från tidigare decennier. Efter framgångarna hos liknande artister som Amy Winehouse eller Imelda May, är Hill redo att gå sin egen väg i deras kölvatten.

Om du inte har hört talas om henne ännu, förbered dig för ett "whiplash moment”.
Nu har du blivit varnad!!

Arr: Umeå Bluesförening
Mer info på www.umeblues.com

Åldersgräns 18 år!

Ståplats baren!

Pris i dörren 300 kr