x

Nationalteaterns Rockorkester - Rickfors, Ronander & Hylander Med Band
Skansen
D. 2014.28.08 Kl. 18:00

Biljettsuccé för NationalTeaterns RockOrkester’s vårturné - nu är det klart med ny sommarturné 2014!

Redan före turnépremiären har man beslutat att förlänga NationalTeaterns RockOrkester’s konsertturné med en ny sommarturné 2014. Längs turnén kommer NationalTeaterns RockOrkester att få sällskap av Eldkvarn - med vilka de genomför två exklusiva konserter tillsammans – samt av Mikael Rickfors, Mats Ronander & Dan Hylander med band, som kommer att gästa vid fem tillfällen. Se orter och gäster för respektive ort nedan. Festen fortsätter!

- Det känns fantastiskt roligt, och att intresset för vårturnén är så stort kunde vi bara drömma om. Vi längtar alla till att få bege oss ut på turnén nu och tillsammans med gäster till sommaren känns underbart, säger Ulf Dageby.

Nationalteatern går rakt in i proletärhjärtat - Expressen
Nationalteaterns Rockorkester framför bara gamla låtar, de enda låtarna som finns i Trädgårdsföreningen. Men gammal är äldst och ingen tycks klaga ...


NATIONALTEATERNS ROCKORKESTER
Nationalteatern gjorde i början mindre spelningar och teateruppsättningar. 1972 kom debutalbumet Ta det som ett löfte följt av Livet är en fest som kom 1974 och innehåller flera låtar som blivit klassiker.
Låtarna var smakprov från Nationalteaterns pjäser och ursprungligen egentligen inte avsedda att framföras separat, utanför sitt sammanhang.

1980 skildes rockgruppen från teaterverksamheten och NationalTeaterns RockOrkester bildades. Denna konstellation gav bara ut en skiva, Rövarkungens ö (1980) och genomförde året därpå en avskedsturné. Man återförenades 1991 med bejublade spelningar på Rondo i Göteborg, samt för slutsålda konserter på Trädgårdsföreningen i Göteborg och Sjöhistoriska i Stockholm. Av originalmedlemmarna i RockOrkestern återstår idag Ulf Dageby, Nikke Ström och Håkan Nyberg. År 2002 anslöt gitarristen Håkan Svensson till bandet och sedan 2005 är Mattias Hellberg sångare i Nationalteatern.
Läs mer via www.nationalteatern.nu

RICKFORS, RONANDER & HYLANDER
Mikael Rickfors, Mats Ronander och Dan Hylander har alla tre varit ikoner, pådrivare och stöttepelare i svenskt musikliv sedan sent 60-tal/tidigt 70-tal och förutom alla de artister som de har jobbat med genom åren, så har de också i egna namn gett oss låtar som ”Vingar”, ”Skuggor I Skymningen” och ”Gör Mig Lycklig Nu” samt oräkneliga konserter och album. Nu tillsammans på samma scen, med ett knippe väl utvalda låtar och med all den energi och erfarenhet som fyra decennier i rockens tjänst kan ge.

Mat, öl, vin finns till försäljning
Konsertstart 19:30
Entré till Skansen ingår i biljetten på eventdagenwww.nojet.se