x

Organismen
Sticky Fingers
D. 2014.08.03 Kl. 21:00

ORGANISMEN

Organismen - Sveriges okrönte rapkung och din favoritrappares favoritrappare är tillbaka med sitt fjärde studioalbum ”Alla kungar bär inte krona”.

Sedan slutet av 90-talet har Organismen tagit sig långt ifrån hemstaden Uppsala och stått på otaliga scener runt om i Skandinavien och tagit plats på dom största festivalerna som Hultsfred, Peace & Love och Way Out West.

Med en stor och trogen fanskara och mycket spelande under sin långa karriär har Organismen ändå ofta arbetat lite i det dolda. Men efter förra årets bejublade
framträdande i Pluras Uppesittarkväll på TV3, besöket hos SVTs Babel med den prisade författaren Jonas Hassen Khemiri och flertalet gästspel tillsammans med den evigt
hyllade Daniel Adams-Ray på bla P3Live och inför ett slutsålt Debaser - kan nog alla hålla med om att Organismen tagit ett kliv upp i rampljuset under året som gått.

Nu är det tid att släppa ett nytt album, ett album både han själv och lyssnarna väntat på länge. Organismen berättar:

- ”Alla kungar bär inte krona” står för något nytt i min karriär. Aldrig har jag jobbat så hårt med en platta och kan stolt säga att det här är det bästa jag någonsin fått ur mig.

Albumets 10 spår innehåller produktioner av Dj Large, Chords och Martin Skogehall, och gästas av vapendragaren Öris, Roffe Ruff, den unga talangen Yemi och labelkollegan Daltone.

För det är inte bara nya tider i musikskapandet och medialjuset, utan även på det administrativa planet:

- Efter att jag tidigare släppt mina plattor utan uppbackning och rakt ut på nätet känns det nu oerhört kul att få göra det här ”på riktigt” för första gången. Ännu roligare är att musiken jag ger ut nu kommer från vårt egna bolag Ledighetsmaskinen.

”Alla kungar bär inte krona” släpps den 20e februari via Ledighetsmaskinen/Svenska Inspelningar.

18 år med förköp/ 20 år på dörren