x

Kino Unplugged
Karlskrona Konsthall
D. 2014.29.03 Kl. 19:00

Presenteras av Hybris Empire Music

Kino Unplugged är tillbaka igen och åter hålls festivalen i den fantastiska konsthallen i Karlskrona. Kino Unplugged är en endagsfestival som är ett måste för alla kulturellt orienterad musikälskande personer.

-Vi är fortfarande en liten festival där syftet är att publiken ska komma riktigt nära musiken men även artisterna. Vi har inför denna upplaga försökt sikta på att hitta en gemenskap mellan artisterna, där vi som arrangör tillsammans med artisterna kan skapa på något unikt. Tanken är att besökarna ska känna att de fått uppleva något som de aldrig kommer få uppleva igen. Vi hoppas all den energi och spänning som skapas på scenen kommer direkt nå den omgivande publiken.

Observera att löser du entré på plats är priset 300:- Du sparar 50:- när du förköper din biljett!

Klara artister är:

Nicke Borg Homeland (Backyard Babies)
Nicke Borg – frontmannen, sångaren och låtskrivaren ifrån legendariska Backyard Babies. 2013 släpptes Grammis nominerade albumet Ruins Of Riot genom Sony labeln Gain. Ett efterlängtat samarbete som följdes upp av EP:n Om Du Lämnade Mig Nu. Denna version av Winnerbäcks numera klassiker tog Nicke till en osannolik 2:a plats i SVT programmet Alla Tiders Hits.

Detta följs nu upp med en unik spelning på Kino Unplugged. Det som skiljer sig från version av Nicke Borg Homeland som spelade i höstas är den unika sättningen i form av kvartetten, Borg: akustisk gitarr, Fredrik Johansson: akustisk gitarr, Pontus Frisk: Piano och Danne McKenzie (ex MUSTASCH): trummor samt hela låtlistan.

Låtlistan blir en riktigt ”Best of ” ifrån hela karriären med Backyard Babies klassiker, egna låtar och några favorit covers.

Nikola Sarcevic (Millencolin)
Nikola Sarcevic - sångare och låtskrivare i Millencolin besöker Kino Unplugged för en exklusiv Sverige spelning av sin senaste soloskiva Freedom To Roam. Sarcevic är sångare i Millencolin men 2004 gav Sarcevic ut ett första soloalbum. Sarcevic solo stil skiljer sig från Millencolins och är bland annat influerad av countrymusik.

Robert ”Strängen” Dahlgvist (The Hellacopters, Dundertåget)
Robert "Strängen Dahlqvist - är mest känd som gitarrist i The Hellacopters men har även medverkat i band som Diamond Dogs och Dundertåget. I september 2013 släpptes hans soloalbum. ”Efter tio år med THE HELLACOPTERS och fyra år med DUNDERTÅGET är det nu dags för mig att släppa mitt första soloalbum," säger Dahlqvist i ett uttalande. "Jag kan, från djupet av mitt hjärta, säga att jag aldrig har varit så här stolt över lite musik jag gjort - det känns som ett livsverk, allt från musiken till texterna och produktionen".

Robert Dahlqvist sjunger alla låtarna på svenska. "Solo" är producerad och mixad av Björn Olsson (UNION CARBIDE PRODUCTIONS, THE SOUNDTRACK OF OUR LIVES) och arbetet med skivan har pågått under två år. "Det här är låtar som jag arbetat med i två år", berättar Dahlqvist. "En tid där det har gått upp och ner för mig känslomässigt, och det är därför som låtarna har en väldigt personlig och fragil känsla".

Martin Rubashov (Bandit Rock)
Martin Rubashov - hörs oftast i radion med sin gitarr och syns i Tv och press och lägger mycket tid på att skriva låtar som för vissa framstår som vacker smärta och atmosfär med en akustisk närv i både sitt gitarrspel och sin röst. Martin har tidigare figurerat i rockband och spelade även i grammis-vinnande bandet Mustasch men tackade nej till att bli fast medlem i bandet då han ville satsa på sig egna musik.

Timo Räisänen
Som en journalist en gång skrev, ”Timo Räisänen är ett Göteborgskt lyckopiller”. Det är få artister som har hans energi och glädje på scen. Timo spelade med Håkan Hellström och Her Majesty, innan han inledde sin framgångsrika solokarriär 2004. På P3 guldgalan 2007 vann han kategorin Årets manliga artist och året därpå fick han pris för Årets bästa liveakt.