x

Wilko Johnson Band
Sticky Fingers
D. 2014.01.05 Kl. 20:00

Presenteras av Kulturbolaget

Wilko Johnson, känd för sin karriär som gitarrist i brittiska rockbandet Dr Feelgood under 1970-talet, gick tidigt 2013 ut med att han drabbats av obotlig cancer. Nu ger sig denna rock och punkikon ut på sin allra sista turné för att tacka sina fans för allt stöd under sin karriär.

Johnson och Dr Feelgood ses som en av grundarna till den brittiska punkrörelsen som fick ordentligt fäste mot slutet av 70-talet. Med hits som ”Milk & Alcohol” , ”See you later Alligator” och ”Roxette” nådde bandet stora framgångar även utanför landets gränser. Wilko fick 1977 sparken från Dr Feelgood även om resterande delar av bandet fortfarande idag hävdar att Johnson lämnade frivilligt. Förutom att medverka i ett otal musikaliska projekt (bland annat i The Blockheads tillsammans med Ian Dury) har Johnson hunnit med att släppa ett antal soloplattor. Det senaste, ””Red Hot Rocking Blues”, släpptes 2005.

Nu ger sig alltså Wilko tillsammans med band ut på en turné för allra sista gången. Den 29 april kan du se dom på Debaser Medis i Stockholm, den 30 april på KB i Malmö och den 1 maj på Sticky Fingers i Göteborg.

Support: Stacie Collins

Biljettförsäljningen via internet slutar kl 17:00 på evenemangsdagen. Biljetter säljs på plats från kl 19:00 såvida evenemanget inte är utsålt, detta framgår på www.kulturbolaget.se