x
God Is an Astronaut - God Is an Astronaut + Ef

God Is an Astronaut - God Is an Astronaut + Ef
Sticky Fingers
D. 2014.13.05 Kl. 20:00

En del band och artister är helt enkelt före sin tid, och det brukar behövas ett antal år innan de därför uppmärksammas av den stora allmänheten. Irländarna i God Is an Astronaut är ett lysande exempel på just detta fenomen.

Bandet bildades redan 2002 och debuterade på sitt egna skivbolag Revive Records med plattan The End of the Beginning, ett album som på den tiden var tämligen udda och extrem med sin filmiska, abstrakta postrock. De fick påtryckningar från majorbolag om att de måste skaffa en sångare för att kunna slå igenom stort, men kvartetten vägrade, något vi idag är väldigt tacksamma för. När vi skriver 2012 är nämligen God Is an Astronaut världens största instrumentella rockband, och en viktig katalysator för andra postrockbands framgångar som t.ex. Mogwai och Explosions In the Sky.
Deras genombrott kom 2005 i och med releasen av All is Violent, All is Bright, och plötsligt började kvartettens detaljrika och nyanserade musik refereras till långt utanför sin egen genre.
Intresset och suget efter God Is an Astronaut har nått sådana höjder att bandets samtliga 6 album kommer att återutges under 2012, nymastrade av Tim Young som arbetat med allt från Massive Attack till The Beatles.
Med starka visuella hjälpmedel förvandlas God Is an Astronauts livespelningar till en fantastisk upplevelse, under årets Get Away Rock var deras spelning för många en festivalens största och bästa överraskningar.
Ålder 18