x

The Cat Empire
Pumpehuset
D. 2014.08.06 Kl. 20:00

The Cat Empire till Pumpehuset, Köpenhamn


Det australiska fusionsbandet The Cat Empire håller konsert i Pumpehuset den 6 augusti.


The Cat Empire är en ska- och jazzsextett från Melbourne, som i synnerhet är kända för sina högenergiska och dansanta liveframträdanden. Bandet använder inte gitarrer i sin instrumentsammansättning och det kombinerat med en fusion av genrer som reggae, funk, latin, gypgy och hiphop ger dem en helt unik och odefinierbar stil.


Bandet har sina rötter i Melbournes pulserande nattliv, där de med sina improviserade live sets vann publikens hjärta på de lokala jazzklubbarna. Först efter fyra år efter att bandet bildats utgav de sitt självbetitlade debutalbum under 2003 och snart fick hela världen upp ögonen för dem. Det resulterade i liveuppträdanden på bland annat Late Show with David Letterman och Tonight Show with Jay Leno samt omfattande turnéer i både USA, Australien och Europa inklusive uppträdanden på den legendariska Glastonbury Festival. The Cat Empire har förr haft vägarna förbi Danmark och deras uppträdande på Lille Vega under 2006 kvitterades av Gaffas recensent med 5 stjärnor och han skrev begeistrat:


’Tag en del salsa, en del hiphop, en del reggae och en del jazz. Smaka av med en generös mängd energi och livsglädje, och du har receptet på en kväll i sällskap med The Cat Empire. Att denna sextett av australiska ynglingar under 1999 startade deras musikaliska karriär uteslutande som liveband, kan både ses och kännas hela vägen ut i tåspetsarna hos varje åskådare.’


The Cat Empire är ett band som ska upplevas live och nu har både den svenska och danska publiken än en gång möjlighet att dansa med när de gästar Pumpehuset den 6 augusti. Det blir med nytt material i bagaget i form av deras sjätte album Steal the Light, som utkom under 2013.