x

Nationalteaterns Rockorkester + Ronander, Rickfors & Hylander
Kyrkparken
D. 2014.22.08 Kl. 19:30


Restaurang Glädje & Next Skövde samt Nöjet Konsert AB presenterar:
NATIONALTEATERNS ROCKORKESTER
Fredag 22 augusti i Kyrkparken, Skövde

Insläpp: 18.00
Konsertstart: 19.30
Åldersgräns: 13 år

För ledsagarbiljetter, kontakta Skövde Turistbyrå, telefonnummer: 0500-446688.

NATIONALTEATERNS ROCKORKESTER
Nationalteatern gjorde i början mindre spelningar och teateruppsättningar. 1972 kom debutalbumet “Ta det som ett löfte” följt av “Livet är en fest” som kom 1974 och innehåller flera låtar som blivit klassiker.
Låtarna var smakprov från Nationalteaterns pjäser och ursprungligen egentligen inte avsedda att framföras separat, utanför sitt sammanhang. Det verkliga politiska budskapet i vissa låtar, exempelvis “Speedy Gonzales” och “Livet är en fest” har därför ibland misstolkats. Dessa låtar har ibland kommit att betraktats som drog- och festmusik trots att det avsedda budskapet egentligen snarast varit det omvända.

1978 kom albumet “Barn av vår tid”, där titelspåret är en av de mest kända låtarna gruppen framfört. Ulf Dageby var nu den drivande musikaliska kraften i bandet. Sommaren 1977 var Nationalteatern en av de ledande krafterna i Tältprojektet.

1980 skildes rockgruppen från teaterverksamheten och NationalTeaterns RockOrkester bildades. Denna
konstellation gav bara ut en skiva, Rövarkungens ö (1980) och genomförde året därpå en avskedsturné.
Man återförenades 1991 med bejublade spelningar på Rondo i Göteborg, samt för slutsålda konserter på Trädgårdsföreningen i Göteborg och Sjöhistoriska i Stockholm. Av originalmedlemmarna i RockOrkestern
återstår idag Ulf Dageby, Nikke Ström och Håkan Nyberg. År 2002 anslöt gitarristen Håkan Svensson till
bandet och sedan 2005 är Mattias Hellberg sångare i Nationalteatern. Läs mer via www.nationalteatern.nu

RICKFORS, RONANDER & HYLANDER
Mikael Rickfors, Mats Ronander och Dan Hylander har alla tre varit ikoner, pådrivare och stöttepelare i svenskt musikliv sedan sent 60-tal/tidigt 70-tal och förutom alla de artister som de har jobbat med genom åren, så har de också i egna namn gett oss låtar som ”Vingar”, ”Skuggor i skymningen” och ”Gör mig lycklig nu” samt oräkneliga konserter och album.

Nu står de tillsammans på samma scen, med ett knippe väl utvalda låtar och med all den energi och erfarenhet som fyra decennier i rockens tjänst kan ge.