x

Organismen
Uppsala Konsert & Kongress Sal B
D. 2014.29.11 Kl. 21:00

Organismen är en av Sveriges bäste och mest rutinerade rappare. Han är garanterat Uppsalas främste. Den 29 november står han åter på scen i Uppsala Konsert & Kongress. Biljetterna släpps 9.00 måndag 24 mars.

Sedan slutet av 90-talet har Johan ”Organismen” Hellqvist tagit sig långt ifrån hemstaden Uppsala och stått på otaliga scener runt om i Skandinavien och tagit plats på de största festivalerna som Hultsfred, Peace & Love och Way Out West. Ändå har han hela tiden behållit känslan för hemstaden.

I låten ”Uppsala” från nya, kritikerhyllade, albumet ”Alla kungar bär inte krona” förklarar han att Uppsala fortfarande är hans bästa kompis och första vän. Sen föreslår han: ”vi kan väl va du med varann, Uppsala?”.

Uppsalapubliken är garanterat du med Organismen. Det kommer att bli extra tydligt 29 november. Då intar stadens hiphopkung Sal B i Uppsala Konsert & Kongress. Det är första gången som Organismen spelar i konserthuset sedan han deltog vid invigningen av huset i september 2007.
– JOHAN – kan du skriva något kort om hur det känns att vara tillbaka här?

Efter förra årets bejublade framträdande i Pluras Uppesittarkväll på TV3, besöket hos SVTs Babel med den prisade författaren Jonas Hassen Khemiri och flertalet gästspel med Daniel Adams-Ray kan nog alla hålla med om att Organismen tagit ett kliv upp i rampljuset under året som gått. Med det nya albumet albumet ”Alla kungar bär inte krona” befäster Organismen sin position ytterligare. I en sju sidor lång hyllningsartikel i musiktidningen Sonic kallade hiphopskribenten Tony Ernst nyligen Organismen för ”Sveriges bäste rappare”.

Missa inte att se Sveriges bäste rappare på hemmaplan – i en stad han fortfarande är du med.

Ståplatser

Konsertlängd: 60-90 minuter

Ametist Azordegan - föreläsning om svensk hiphop
Lördag 29 november 19.00
Ametist är programledare, DJ, författare och föreläsare
Hon är skapare av och programledare för landets största hiphopprogram ”Kärleksattacken” i radio och har i åratal haft stenkoll på den svenska hiphoparenan. Hör henne berätta om svensk hiphops historia. Fri entré!


Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress

www.ukk.se