x

Jenny Wilson
Växjö Teater
D. 2014.07.05 Kl. 19:30

Jenny Wilson kräver det omöjliga

Jenny Wilson låter sig inte etiketteras. Ständigt intar hon nya marker och utmanar sin publik med att ruska av sig det vi trodde vi visste att hon var. På nya skivan är hon både mer politisk och elektronisk än tidigare. Med det nya materialet i bagaget finns verkligen förutsättningarna för en oerhört energisk livekonsert.

Första skivan Love & Youth var en poppig redogörelse över den ungdomliga kampen, andra plattan Hardships! en tät skildring av moderskapets vedermödor i slavsångens anda. Tredje skivan Blazing! bestod av Hardships!-låtarna i nya versioner som skapats tillsammans med Tensta Gospel Choir. Nu har det blivit dags för en fjärde skiva – Demand The Impossible. På den är Jenny Wilson både mer politisk, urban och elektronisk än tidigare. Titeln har hämtats från studentupprorets Paris anno 1968.

- Jag bläddrade i en tidning och fastnade för en bild som föreställde en husvägg där studenterna hade sprejat orden ”var realistisk, kräv det omöjliga”. Det var precis vad jag kände själv. Vi måste kräva förändring i samhället och världen. Samtidigt passade det också in på mitt privata liv och den sjukdom jag gått igenom. I och med titeln hade jag definierat vad skivan handlade om för mig själv och det gav mig möjlighet att fokusera lyriken och styra mer i tematiken.

Med sig på scen har Jenny Wilson ett band bestående av fyra personer: en trummis, en på synthar, en på bongo och percussions och en gitarrist.

Rullstolsplaster bokas via BiljettCentrum Växjö. tel 0470-41600.