x

Bobby Radcliff (Usa) - Droskan
Droskan
D. 2014.02.05 Kl. 21:00

FÖRBAND: SHAKE DOWN

Gitarristen och sångaren Bobby Radcliff från New York har under de senaste åren lyckats hålla sig undan för större publicitet och sällan spelat utanför sina hemtrakter. Således är han en av de mest intressanta artister i Halloween Blues historia.

Radcliff är känd som en mästare inom West Side Chicagoblues, en merasoulinfluerad stil av Chicagobluesen, som Radcliff har studerat i sin ungdom med handledning av den legendariske Magic Sam. Radcliff sökte sig i tonåren till Chicago i jakt på sin förebild och till sin förvåning lyckades han hitta Magic Sam på ett lokalt sjukhus, där denne bluesman låg i sviterna efter en lindrigare stroke.

Magic Sam hjälpte sedan Radcliff att utveckla sin känslostarka spel- och sångstil som baserar sig på en tydlig och koncis frasering. Radcliff har sedan 80-talet gett ut flera högklassiga album, bland annat för det prestigefyllda bluesskivbolaget Black Top Records. Han har också samarbetat med bland annat Roomful of Blues –gitarristen Ronnie Earl, munspelsvirtuosen Mark Hummel och Muddy Waters mångåriga gitarrist Bob Margolin.

Radcliff turnerar nu för andra gången i Finland med ett nordiskt band (Jonne Kulluvaara, Magnus Lanshammar och Mikko Peltola) bakom sig.

Åldersgräns 18 år!

Tid: 21.00-01.00

Ståplats baren!

Pris i dörren 260 kr

Arrangör: Umeå Restaurang Invest