x

Linda Pira, Stor, Dani M, the Salazar Brothers
Uppsala Konsert & Kongress
D. 2014.13.09 Kl. 19:00

Den 13 september intar några av svensk hiphops hetaste namn Stora salens scen i Uppsala Konsert & Kongress: Linda Pira, Stor, Dani M och The Salazar Brothers kommer se till att hela konserthuset gungar.

Det går bra för svensk hiphop. Nya namn dyker upp och tar för sig ordentligt. De backas upp av rutinerade spelare som varit med länge. Under Kulturnatten intas Stora salen i Uppsala Konsert & Kongress av ett starkt kollektiv knutna till Redline Records. Fräscha stjärnskott som Linda Pira och uppsalarapparen Dani M delar scen med etablerade rapparen Stor och The Salazar Brothers.

De tre bröderna i The Salazar Brothers är legender. Salla och Chepe grundade The Latin Kings. Sedan tidigt nittiotal har de också producerat musik tillsammans med Masse. Idag driver de skivbolaget Redline Records, producerar och skriver låtar åt en lång rad artister.

Redan med andra albumet ”Nya skolans ledare” etablerade sig Ulises Infante Azocar – Stor – som en av Sveriges viktigaste rappare. Bland gästartisterna fanns Petter, Promoe och Adam Tensta. När Stor följde upp med tredje albumet ”Shere Khan XIII” förra året tog han ytterligare ett stort steg framåt och belönades med en Grammis i kategorin Årets hiphop/soul tidigare i år. Låtar som ”Stolthet” och ”Rom & Kush” (som gästas av Linda Pira) är redan klassiker.

Efter att Linda Pira rappade tillsammans med Stor har mycket hänt. Förra året kom debutsingeln ”Bang Bang/Bäng Bäng” och EP:n ”Matriarken” (båda på Redline Records). Den sex avsnitt långa SVT-serien ”Linda Pira – som du inte visste om” fick fler att upptäcka Linda Pira. Hon är förmodligen Sveriges hetaste rappare just nu. I februari vann hon en Grammis som Årets nykomling. Salla Salazar som arbetar som Piras producent sammanfattade det bra i en intervju i SVT:
- Det är väldigt få människor som har starquality. Det är något speciellt med henne. Hennes stil och flow. Allting sitter.

Uppsalarapparen Dani M finns också med under Kulturnatten. På rekordtid har även han blivit en stjärna och hans fans blir fler för varje dag som går. Han har gästrappat hos både Kartellen och Labyrint – och just nu arbetar han på debutalbumet som kommer på Redline Recordings/Universal Music som släpps senare i år.

Ingen åldersgräns.


Konsertlängd: ca 90 min, ej paus


www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress