x

Stockholm Rocks
Tyrol
D. 2014.03.05 Kl. 15:15

Stockholm Rocks

- TNT, H.E.A.T, GUS G, MARTY FRIEDMAN, RECKLESS LOVE och IMBER är klara band till denna inomhusfestival den 3 maj, som hålls på Gröna Lund och Tyrol. (Konsertbiljett gäller även som entrébiljett till Gröna Lund.). Möjlighet finns att gå ut och in ut konsertlokalen under kvällen. Konferencier är Anders Tengner och möjlighet till mat och barer inne på Tyrol eller utanför på Gröna Lunds område och Dj’s kommer spela bra musik mellan artisternas uppträdande.

TNT - firar 25-årsjubileum med albumet ”Intuition” och vad kan vara bättre än en återförening med bandets originalsångare, amerikanen Tony Harnell! Tillsammans med gitarrgeniet Ronni le Tekro, den hårt slående Diesel Dahl på trummor och basisten Victor Borge blir detta en väldigt efterlängtad ”comeback”. Förutom merparten av låtarna från albumet Intuition, som "Tonight I'm Falling", "Forever Shine On", "Caught Betw een The Tigers" m fl kommer bandet även att spela låtar från tidigare album t ex "Seven Seas", "10.000 lovers", "Everyones a Star" och många fler.

H.E.A.T - med sångaren och Idolvinnaren Erik Grönvall i spetsen och den 9:e April släppte H.E.A.T sitt fjärde album "Tearing down the walls” och har fått strålande recensioner. H.E.A.T har turnerat över hela världen och byggt upp sitt rykte som ett av de nya och ledande banden inom melodisk rock. Missa inte H.E.A.T’S spelning som är den enda i Stockholm under 2014.

MARTY FRIEDMAN - Den tidigare Megadeth-gitarristen är också han aktuell med ett nytt solo album i vår och som har fått titeln ”Inferno”. Marty har även han en diger samling kända gäster på sin skiva som t ex Alexi Laiho (Children Of Bodom), David Davidson (Revocation) och Jason Becker (Cacophony). Även här kan vi utlova gitarrspel i världsklass!

GUS G - Ozzy Osbournes gitarrist är aktuell med sin solodebut ”I am the fire”, som kom i mars. Gus G samarbetar med bland andra sångaren Mats Levén (Candlemass) som kommer att vara med på denna spelning. Första singeln, och videon ”My w ill be done” är släppt och att det kommer bli en afton med suveränt gitarrspel kan garanteras när Gus G ställer sig på scen. Vem vet, kanske blir det någon Ozzy låt?

RECKLESS LOVE - bandet släppte 2013 sitt tredje album Spirit och har turnerat flitigt i England och har dessutom uppmärksammats på den amerikanska musikscenen. Vilket nu gjort att fler och fler fått upp ögonen för det färgstarka unga finska bandet. Nu är det dags för Stockholm Rocks att få en visuell resa tillbaka till Sunset Strip, Los Angeles 1987 och med refränger som sätter sig direkt..

IMBER – Det svenska tjej-baserade metalbandet blir först ut att spela på Stockholm Rocks och är dessutom aktuella med ny single.

Spelschema

15.15 Imber

16.15 Reckless Love

17.45 GUS G

19.30 Marty Friedman

21.15 H.E.A.T

23.00 TNT

Viktig information om konserttillfället.

Barn som ännu inte fyllt 13 år måste köpa speciell ”barnbiljett” och går in med målsmans sällskap som också måste ha biljett. På konserten kan det förekomma höga ljudvolymer och barns hörsel är känsligare än vuxnas. Därför är dessa biljetter placerade på balkong/läktare där ljudvolymen är lägre. Användandet av Öronproppar och Hörselkåpor rekommenderas i vilket fall som helst. På alla barnbiljetter är priset reducerat med 200:- från ordinarie pris till 495 kr inkl serviceavgiften. Ålder kan behövas styrkas vid uppvisande av sådan biljett. (Om man är över 13 år och innehar barnbiljett kommer 200:- att tas ut vid inträde.)