x
Anathema

Anathema
Sticky Fingers
D. 2014.01.11 Kl. 18:00

Anathema till Sverige i höst
Äntligen återvänder den tokhyllade liveakten Anathema till Sverige. Den 1 november står engelsmännen på Sticky Fingers scen i Göteborg och den 5 november är det dags för Stockholm och Klubben att ta emot bandet. Biljetterna släpps till försäljning på onsdag den 9 april kl 9.00.
Sedan debuten i början av 90-talet har Anathemas sound utvecklats från blytung och dödsinspirerad doom till säregen, kreativ och drömsk progressiv rock. I juni släpper bandet sin tionde platta ”Distant Satellites”. Ett album fyllt av skönhet, intensitet, drama, stillhet, och vidgade musikaliska dimensioner som Anathema tidigare bara snuddat vid , detta toppas med Lee Douglas starka och intensiva sång.
Livemässigt lirar Anathema i en klass för sig och gruppens konserter älskas av såväl kritiker som fans. Bandet lyckas med unik fingertoppskänsla entusiasmera sin publik genom att varva vackra lugna melodier med mäktiga metalriff. Vid prestigefulla Progressive Music Awards 2012 belönades Anathema för årets bästa konsert, ett bevis om något för att bandet verkligen är något att räkna med live. Missa därför inte chansen att se Anathema i Göteborg och Stockholm i höst!


Ålder 18.