x

En Kväll Med Höglunds Sånger
Storsjöteatern/Studion
D. 2014.15.05 Kl. 19:00

KJELL HÖGLUND.En av landets bättre textförfattare gör inga spelningar längre , men hans musik lever vidare.

Johan Johansson och Kettil Medelius som båda jobbat med Kjell , kommer till Östersund och Storsjöteatern , torsdagen den 15/5 för en kväll fylld med tolkningar av hans sånger. Kommer att bli något alldeles extra.

INSLÄPP : 19.00

Konserten startar c:a 19.30

Verkligheten hann till slut ikapp Kjell Höglunds sång 'Höglund har blivit gammal'. Men trots att Kjell Höglund pensionerat sig lever hans sånger vidare. I Stockholm finns t.o.m. klubben 'Kväll Höglund som bara spelar Kjell Höglunds musik.

En av kvällarna dök Kettil Medelius & Johan Johansson upp, båda med starka band till Kjell, och gav en konsert med Höglunds musik. Det var tänkt som ett engångsmöte, men snart haglade förfrågningar in från hela landet. Därför beslöt man sig för att göra en och annan konsert då och då i mån av tid.

Kettil Medelius har, förutom att vara Kjell Höglunds kapellmästare under 80-90-talen, spelat alt från jazz till teatermusik med alla från Owe Thörnqvist till Freddie Wadling.

Johan Johansson har, förutom att vara Kjell Höglunds kapellmästare från 90-tal till Kjells pensionering, spelat med bl.a. KSMB och Stefan Sundström, gjort mängder av musik som soloartist samt producerat skivor med allt från Lars Winnerbäck till självaste Kjell Höglund.

Dessa två herrar, en gitarr och ett piano, är allt som behövs för att ta sig in i den märkliga värld som Kjell Höglunds sånger utgör. Vad som helst kan hända, men kärleken till Kjell och hans musik finns alltid där.

Till alla som undrar förresten: Kjell mår utmärkt, och hälsar att ni inte får missa det här.