x

Smögenfestivalen 2014 - Fredag
Havsvallen Smögen
D. 2014.01.08 Kl. 17:00

MEP presenterar:
Smögenfestivalen 2014
Live: The Fooo + Electric Banana Band + ABBA Tribute: The Original Band + Keb' Mo'
Havsvallen - Smögen
Fredag 1 augusti 2013 kl 17.00
Ålder 13 år eller yngre i målsmans sällskap. Barn under 4 gratis.
OBS! Ljudvolymen anpassad för barn, men tänk på att ta med hörselkåpor / öronproppar till små barn.

Servering av mat & dryck på arenan. Ta med mycket kontanter!

Hålltider c:a:
18.00-19.00 The Fooo
19.30-20.45 Electric Banana Band
21.15-22.15 Keb Mo
22.45-00.00 The original ABBA band

The Fooo:
Idag blev det klart att popbandet ”The Fooo” gästar Smögenfestivalen fredagen den 1 augusti. The Fooo, som just nu ligger etta på albumlistan med ”Off the Grid” och är ute på sin första turné ”The Fooo Experience” har skapat hysteri i Sverige under det senaste året och beskrivs som ”en popsensation”.

Bandet består av Felix (Sandman), Oscar ”OG” (Molander), Oscar (Enestad) och Omar (Rudberg), alla födda 1997 och 1998, vilka samtliga dansat på prestigefulla dansinstitut sedan tidig ålder och också praktiserar parkour (en sport, som går ut på att snabbt ta sig fram genom att springa, klättra, göra volter och höga hopp). Genombrottet kom när ”The Fooo” för ett år sedan fick möjligheten att bli förband till Justin Biebers ”Believe Tour” i Globen, efter att ha publicerat ett gatuframträdande på You-tube och de har sedan dess blivit en internet-sensation. Deras första EP ”The Fooo”, som släpptes i augusti gick rakt upp på iTunes första plats liksom samtliga singlar och höstens gatuturné, där fansen själva fick möjlighet att rösta var bandet skulle uppträda, genererade över en miljon hashtags på mindre än fem dagar och bandets mail-server kraschade. Uppträdanden på Götaplatsen i Göteborg och Stortorget skapade sådan hysteri att de fick avbrytas.

I höstas uppträdde ”The Fooo” för fjärde gången på Globen under Idol-finalen samtidigt som Robbie Williams. Bandets första egna konsert på Annexet i Stockholm sålde sedan slut på tre dagar vilket gör bandet till det första någonsin med en utsåld konsert på arenan.

Electric Banana Band:
Bandet, som bildades av en slump på 1970-talet, har sin givna plats i den svenska musiksjälen. Publiken kommer få se och höra Trazan och Banarne, Zebran och alla livs levande på scen och de kommer framföra alla sina hits!

Keb’ Mo’:
Sångaren, låtskrivaren och gitarristen Keb’ Mo’s musik är en levande länk till betydelsefulla Delta-bluesen.
Keb' Mo' har tre gånger tagit hem Grammy i kategorin bästa samtida bluesalbum, för Just Like You (1996), Slow Down (1999) och Keep It Simple (2005).

Han har också varit grammisnominerad för ”Country Song of the Year” med ”I hope” som han skrev tillsammans med Dixie Chicks och som finns med på deras senaste album.

Keb’ Mo’s sånger har används av artister som BB King, Wynonna, Joe Cocker, Buddy Guy, Robert Palmer och Tom Jones.

ABBA Tribute: The Original Band:
"As ABBA As It Gets!

Dancing Queen, Winner Takes It All, Voulez-Vous, Fernando, Super Trouper, Gimme Gimme Gimme, Waterloo, Slipping Throu My Fingers, Mamma Mia!

En fantastisk och underhållande kväll med ABBA´s/Mamma Mia!´s stora hits med ett autentiskt ABBA-sound och enastående ABBA-kostymer. 14 artister, musiker, sångare på scenen. Missa inte världens bästa ABBA-fest!

Världens enda ABBA Originalband med 4 "ABBAs" & 5 ABBA original musiker som var med och skapade och spelade in världshits som finns med på 400 miljoner ABBA album - Johan Stengård, Roger Palm, Åke Sundqvist, Mikael Areklew, Rutger Gunnarsson!

Den legendariska ABBA Original Designer Owe Sandström medverkar!

The Original Band startade 2012 med flertalet framträdanden och medverkan i SVT "Allsång på Skansen"och är 2014 bokade på konserter i USA, Tyskland, Kina, Kanada, England, Irland, Australien.

www.theoriginalband.com

www.electricbananaband.se

www.smogenfestivalen.se

www.mepmusic.com

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook